Τρομερή παραδοχή Γκουαρδιόλα: «Πήρα το Champions League, γιατί ο Λουκάκου το έχασε από τα τρία μέτρα»

Τρομερή παραδοχή Γκουαρδιόλα: «Πήρα το Champions League, γιατί ο Λουκάκου το έχασε από τα τρία μέτρα»

Sportal newsroom 20:56 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:13 - 20.06.2023

Με αρκετή δόση ειλικρίνειας μίλησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολιάζοντας την κατάκτηση του Champions League από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παραδέχθηκε ότι η κατάκτηση του Champions League από τη Μάντσεστερ Σίτι είχε και μία δόση τύχης. Οι «πολίτες» έφτασαν στο βαρύτιμο τρόπαιο μετά τη νίκη τους με 1-0 στον τελικό με αντίπαλο την Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη.

Στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λουκάκου αστόχησε ολομόναχος σε κεφαλιά. Ο Βέλγος επιθετικός έχασε μοναδική ευκαιρία για την ομάδα να ισοφαρίσει με τον Καταλαβό προπονητή να στέκεται σε αυτή τη φάση.

«Μας πήρε (σ.σ Μάντσεστερ Σίτι) οκτώ χρόνια να κερδίσουμε το Champions League. Είμαι πρωταθλητής Ευρώπης γιατί ένας επιθετικός το έχασε από τα τρία μέτρα», είπε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το πρώτο Champions League της ιστορίας της πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε το τρόπαιο για τρίτη φορά στην προπονητική του καριέρα, μετά το 2011 όταν είχε οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στο βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Γκουαρδιόλα έγινε ο πρώτος προπονητής που κατέκτησε το τρεμπλ με δύο διαφορετικές ομάδες. Ακόμη, ο Καταλανός τεχνικός έφτασε τους 35 τίτλους στην καριέρα του στους πάγκους.

«Το Champions League είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση για να κερδίσεις, όλοι το ξέρουμε και είναι κάτι που συμβαίνει πολύ περιστασιακά στη ζωή σου, οπότε το να το κερδίσεις ξανά και σε αυτόν τον σύλλογο που με υποδέχτηκε τόσο καλά είναι κάτι πολύ καλό», είπε ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά την κατάκτηση του Champions League. «Ήταν πάντα δύσκολο για εμάς να το πετύχουμε. Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, αλλά ξέρω ότι στο παρελθόν κάνοντας το ίδιο πράγμα θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και φέτος κάνοντας το ίδιο θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει το τρόπαιο. Πρέπει να έχεις αυτό και τύχη», συμπλήρωσε ο Καταλανός τεχνικός.