Γκουαρντιόλα: «Τι κολασμένος τρόπος να χάσεις» (vids)

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

Γκουαρντιόλα: «Τι κολασμένος τρόπος να χάσεις» (vids)

Κώστας Τόπας 08:21 - 18.04.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα διαβεβαίωσε ότι οι παίκτες του τα έδωσαν όλα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρουν την πρόκριση.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα διαβεβαίωσε ότι οι παίκτες του τα έδωσαν όλα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ότι δεν ήταν αρκετό απέναντι στους «μερένχες», οι οποίοι πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

«Θα προτιμούσα να κερδίσω, φυσικά. Πρώτα απ 'όλα, θα ήθελα να συγχαρώ τη Ρεάλ Μαδρίτης για την πρόκριση στα ημιτελικά. Η Ρεάλ αμύνθηκε πολύ πίσω, με πολλή αλληλεγγύη. Τα δώσαμε όλα. Λυπάμαι για οτιδήποτε Έχουμε κάνει τα πάντα, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά», είπε ο Γκουαρντιόλα σε συνέντευξη Τύπου.

«Αμύνθηκαν πιο πίσω, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν πετύχαμε γκολ. Θα είναι στους ημιτελικούς και εμείς όχι, λόγω μικρών λεπτομερειών. Μερικές φορές κερδίζεις το πέναλτι, μερικές φορές Όχι. Έχουμε μετατρέψει τις ευκαιρίες που είχαμε. Ήμασταν όλοι στο καλύτερο επίπεδο, για να νικήσεις τη Ρεάλ πρέπει να είσαι στο 100%. Εμείς ήμασταν, αλλά δεν ήταν αρκετό».

«Δεν κρίνω. Είναι απόφαση του Κάρλο», είπε ο Ισπανός τεχνικός για την αμυντική προσέγγιση του Αντσελότι. «Σε ένα άλλο άθλημα, στατιστικά, θα είχαμε κερδίσει, αλλά το ποδόσφαιρο έχει αυτό το υπέροχο πράγμα».

«Εγώ, ως προπονητής, μπορώ μόνο να το ζητήσω από τους παίκτες μου. Φυσικά δίνω τα εύσημα στη Ρεάλ, μπόρεσαν να κρατηθούν και να αντισταθούν. Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές κλειστές ομάδες και πάντα βρίσκαμε έναν τρόπο να βρούμε ένα κενό. Σήμερα αυτό μας έλειπε.

Η τύχη δεν υπάρχει και συμφωνώ. Δεν έχουμε καταφέρει να βάλουμε γκολ. Έχουμε κάνει τα πάντα. Τι κολασμένος τρόπος να χάνουμε. Σήμερα πονάει, αλλά αύριο πρέπει να σηκωθούμε και να συνεχίσουμε. Δεν μπορούμε πάντα να νικάμε», κατέληξε ο προπονητής των Πολιτών.