Τη Ρεάλ Μαδρίτης θα τη σέβεστε! Τη Ρεάλ!
i

Photo by Naomi Baker/Getty Images

Τη Ρεάλ Μαδρίτης θα τη σέβεστε! Τη Ρεάλ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 00:48 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 01:07 - 18.04.2024

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη με τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αρχικά οδηγήθηκε στην παράταση και μετά στα πέναλτι (μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας), η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι και απέδειξε για ακόμη μια φόρα γιατί είναι η Βασίλισσα του πλανήτη!

Ο... πρόωρος τελικός (δυστυχώς) τελείωσε και νικήτρια αναδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης μετά από μία ΕΠΙΚΗ μάχη! Μπορεί η ρεβάνς να μην ήταν σαν το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα του πρώτου αγώνα, που έληξε 3-3, αλλά είχε μία άγρια ομορφιά, με τους Μαδριλένους να προηγούνται νωρίς νωρίς με τον Ροντρίγκο (12'), τη Μάντσεστερ Σίτι να κυριαρχεί μετά και να ισοφαρίζει με τον Ντε Μπρόινε (76') και την πρόρκιση τελικά να κρίνεται στα πέναλτι. Εκεί ο Λούνιν βγήκε μπροστά, η «Βασίλισσα» επικράτησε με 4-3 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Εκεί η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου, που νωρίτερα πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Άρσεναλ στην «Allianz Arena» και της ήταν αρκετή, καθώς το πρώτο ματς στο Λονδίνο είχε λήξει ισόπαλο (2-2). Η Ρεάλ μπορεί να μην ήταν ανώτερη της Μάντσεστερ Σίτι, τουναντίον για την ακρίβεια, αλλά βρήκε τον τρόπο να συνεχίσει την πορεία της προς το 15ο, αποδεικνύοντας πως η φανέλα της ζυγίζει... τόνους!

Αμφότερες οι ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Καμία δεν ήταν διατεθειμένη να πάρει μεγάλα ρίσκα στο ξεκίνημα, κάτι απόλυτα λογικό, αφού το συνολικό σκορ ήταν ισόπαλο. Οι «μερένχες» πίεζαν ψηλά, αλλά οι «πολίτες» έβρισκαν τον τρόπο να κρατούν την μπάλα στα πόδια τους και να την κυκλοφορούν. Η πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς ήρθε στο 11', με τον Καμαβινγκά να επιχειρεί ένα σουτ από το ίδιο σημείο στο οποίο είχε σκοράρει στο πρώτο ματς και τον Έντερσον να μπλοκάρει.

Έπειτα από ένα λεπτό, στην πρώτη της καλή στιγμή, η «Βασίλισσα» βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και «πάγωσε» το Έτιχαντ. Μετά από απομάκρυνση του Καρβαχάλ ο Μπέλιγχαμ έκανε ένα φοβερό κατέβασμα, στη συνέχεια έδωσε στον Βινίσιους, ο οποίος από πλάγια θέση με ένα γύρισμα βρήκε τον Ροντρίγκο και ο Βραζιλιάνος με δεύτερη προσπάθεια -αφού στην πρώτη του είπε όχι ο Έντερσον- σκόραρε από πολύ κοντινή απόσταση.

Από 'κει και έπειτα, ήταν ένας... μονόλογος για τους γηπεδούχους, που είχαν κλείσει τους Μαδριλένους στο δικό τους μισό και έψαχναν τρόπο να «τρυπήσουν» την καλοστημένη άμυνα τους. Το έκαναν στο 19', όταν έχασαν μία τεράστια τριπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Λούνιν απέκρουσε γύρισμα του Ντε Μπρόινε, στη συνέχεια ο Χάαλαντ σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά, ενώ μετέπειτα η μπάλα ήρθε πάνω στον Σίλβα, αλλά εκείνος έμεινε... άγαλμα και δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντινή απόσταση. Οι Άγγλοι είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές με Ντε Μπρόινε (27') και Γκρίλις (36'), αλλά δεν τις αξιοποίησαν και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, όντας μπροστά στο σκορ.

Το ίδιο έργο συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο στον απόλυτο βαθμό. Οι Μαδριλένοι δυσκολευόντουσαν πολύ να κρατήσουν την μπάλα πάνω από μερικά δευτερόλεπτα και το μόνο που έκαναν ήταν να αμύνονται σωστά και να προσπαθούν να κρατήσουν μακριά τη Σίτι από την περιοχή τους και από την οποιαδήποτε τελική προσπάθεια. Κάτι το οποίο κατάφερναν σε μεγάλο βαθμό.

Χωρίς να σημαίνει όμως ότι δεν δέχτηκαν ευκαιρίες. Αντιθέτως. Στο 47' η Σίτι είχε μία πολύ καλή στιγμή, με τον Γκρίλις να κάνει ένα σουτ στην κίνηση και τον Λούνιν να αποκρούει. Έπειτα από πέντε λεπτά, απείλησαν ξανά οι «πολίτες», όταν ο Λούνιν δεν συννενοήθηκε με τον Νάτσο και ο τελευταίος παραλίγο να μπει με την μπάλα στα δίχτυα υπό την πίεση του Χάαλαντ, αλλά απομάκρυνε τελευταία στιγμή. Το... σφυροκόπημα δεν σταμάτησε ποτέ και οι γηπεδούχοι τελικά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 76ο λεπτό ο Ντοκού που είχε περάσει ως αλλαγή έκανε ένα γύρισμα από τα αριστερά, ο Ρίντιγκερ δεν κατάφερε να απομακρύνει, η μπάλα στρώθηκε στον Ντε Μπρόινε κι εκείνος με ένα σουτ από κοντινή απόσταση έκανε το 1-1. Μάλιστα, έπειτα από δύο λεπτά η Σίτι έφτασε πολύ κοντά στην ολική ανατροπή, όταν ο Ντε Μπρόινε εξαπέλυσε ένα φοβερό σουτ, αλλά ο Λούνιν βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και έσωσε την ομάδα του. Στο 82' ο Βέλγος απείλησε ξανά, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει μέσα από την περιοχή και το 1-1 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί η κούραση ήταν αυτή που μίλησε και ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή με το μέρος τους, όμως σε καμία περίπτωση δεν πίεζαν όπως στην κανονική διάρκεια. Τη μεγάλη στιγμή την είχε η Ρεάλ, καθώς στο 105 +2' ο Ρίντιγκερ βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή με την μπάλα στα πόδια, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος της παράτασης δεν έγινε απολύτως τίποτα, οι δύο ομάδες έμοιαζαν να έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα των πέναλτι και όντως εκεί οδηγήθηκε το ματς.

Στη... ρώσικη ρουλέτα παρότι οι «μερένχες» είχαν το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα, με τον Μόντριτς να χάνει το πρώτο πέναλτι, αναδείχθηκαν νικητές με 4-3. Και αυτό γιατί ο Λούνιν είπε όχι και στον Μπερνάρντο Σίλβα και στον Κόβασιτς, ενώ οι Μπέλιγχαμ, Βάθκεθ, Νάτσο και Ρίντιγκερ ήταν εύστοχοι, με αποτέλεσμα η «Βασίλισσα» να πάρει την πρόκριση για τους «4» του Champions League.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Άλβαρες, γκολ 1-0

Μόντριτς, απέκρουσε ο Έντερσον (1-0)

Μπερνάρντο Σίλβα, απέκρουσε ο Λούνιν (1-0)

Μπέλιγχαμ, γκολ 1-1

Κόβασιτς, απέκρουσε ο Λούνιν (1-1)

Λούκας Βάθκεθ, γκολ 1-2

Φόντεν, γκολ 2-2

Νάτσο, γκολ 2-3

Έντερσον, γκολ 3-3

Ρίντιγκερ, γκολ 3-4