Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το «know how» και ξέρει πως να γράψει ιστορία (και) απόψε!
i

Photo by Angel Martinez/Getty Images

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το «know how» και ξέρει πως να γράψει ιστορία (και) απόψε!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 19:21 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:28 - 17.04.2024

Το ασύλληπτο σερί που τρέχει η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα σε πρωταθλητές Ευρώπης και το αδύναμο σημείο της Μάντσεστερ Σίτι που πρέπει να εκμεταλλευτεί για να πάρει μία ακόμη μεγάλη πρόκριση.

Τα όσα έχει πετύχει η Ρεάλ Μαδρίτης στην ιστορία της δεν χωράνε ούτε σε ολόκληρο βιβλίο. Θα χρειαζόταν κάποιους τόμους για να χωρέσουνε όλα. Από τίτλους, διακρίσεις, ιστορικές βραδιές, διακρίσεις κλπ. Ένα από τα πάρα πολλά επιτεύγματα της είναι και το ότι έχει καταφέρει να στεφθεί έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης, αφού απέκλεισε τον κάτοχο του τίτλου. Ένα εντυπωσιακό στατιστικό, που αν μη τι άλλο δείχνει το «know how» της ισπανικής ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Συνολικά, οι Μαδριλένοι έχουν αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τίτλου δώδεκα φορές και στις εννέα από αυτές πήραν την πρόκριση, ενώ στις έξι από αυτές τις εννέα έφτασαν και μέχρι την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου με τα... μεγάλα αφτιά. Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 1963-64 κόντρα στη Μίλαν, ενώ έπειτα από δύο χρόνια θύμα της «Βασίλισσας» έπεσε η Ίντερ. Τη δεκαετία του '70 ακολούθησαν οι Άγιαξ και Μπάγερν, τη δεκαετία του '80 οι Πόρτο και Αϊντχόφεν, ενώ από την αλλαγή του φορμάτ και μετά το σερί δεν σταμάτησε ποτέ...

Η... βασιλική λεπτομέρεια που έχει γίνει viral: Δίδαξαν ήθος οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

18:23 - 17.04.2024

Η... βασιλική λεπτομέρεια που έχει γίνει viral: Δίδαξαν ήθος οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησαν σε μία υπέροχη κίνηση λίγο πριν την προπόνηση τους στο «Έτιχαντ» εν όψει της ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του Champions League.

Συγκεκριμένα, από το 1998 και μετά οι «μερένχες» όποτε συναντούν την πρωταθλήτρια Ευρώπης την στέλνουν σπίτι της. Η αρχή έγινε με την Ντόρτμουντ, το 2000 ακολούθησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2002 και το 2014 η Μπάγερν, ενώ τελευταία φορά ήταν το 2022 με την Τσέλσι. Θα μπει και η Μάντσεστερ Σίτι στην εν λόγω λίστα; Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Αλλά υπάρχει τρόπος να γράψει ιστορία (και) απόψε η ομάδα της Μαδρίτης.

Εκεί πρέπει να χτυπήσει η Ρεάλ!

Οι «πολίτες» τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν μία σημαντική αμυντική ευθραυστότητα και όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η «MARCA», αυτό είναι κάτι το οποίο συζητήθηκε στα αποδυτήρια της Ρεάλ μετά το πρώτο παιχνίδι. Και εκεί θα κοιτάξει να χτυπήσει η «Βασίλισσα» στο αποψινό παιχνίδι. Στα τέσσερα τελευταία ματς με Άστον Βίλα, Κρίσταλ Πάλας, Ρεάλ και Λούτον η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

Και μάλιστα, το... ακραίο στατιστικό που βγαίνει μέσα από αυτά τα παιχνίδια είναι ότι η Σίτι δέχεται ένα γκολ για κάθε δύο σουτ στον στόχο! Στο ματς με τη Λούτον δέχτηκε ένα γκολ με δύο σουτ στον στόχο, στον αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας δέχτηκε δύο γκολ με τέσσερα σουτ στον στόχο, η Ρεάλ πέτυχε τρία γκολ με πέντε σουτ στον στόχο και κόντρα στην Άστον Βίλα δέχτηκε ένα γκολ με τρία σουτ στον στόχο. Συνολικά, οι «πολίτες» έχουν δεχτεί 7 γκολ με 14 σουτ στον στόχο. Και αυτό είναι ένα αδύναμο σημείο που καλείται να εκμεταλλευτεί απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης.