Γκουαρντιόλα: «Αισθάνομαι ανακούφιση όποτε περνάμε τη φάση των ομίλων, όλοι οι αντίπαλοι με ανησυχούν, είναι πολύ περίπλοκο»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

© PrtScr

Γκουαρντιόλα: «Αισθάνομαι ανακούφιση όποτε περνάμε τη φάση των ομίλων, όλοι οι αντίπαλοι με ανησυχούν, είναι πολύ περίπλοκο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:12 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 07.03.2024

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, μετά την νίκη-πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Κοπεγχάγη με 3-1 στους «8» του Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 3-1 της Κοπεγχάγης και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 3-1 στη Δανία πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League. Πλέον οι «πολίτες» στρέφουν το βλέμμα τους στο ματς με τη Λίβερπουλ, το οποίο μπορεί και κρίνει τον πρωταθλητή στην Αγγλία.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε για την κλήρωση, τονίζοντας ότι όλες οι ομάδες είναι δύσκολες και περίπλοκες. Επίσης ο Ισπανός τεχνικός απέδωσε τα εύσημα στις πιο επιτυχημένες ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όλοι οι αντίπαλοι με ανησυχούν, είναι πολύ περίπλοκο. Νομίζω ότι όταν έφτασα ο σύλλογος δεν ένιωθε ότι μπορούσαμε να προχωρήσουμε με τον ίδιο τρόπο, όπως όταν ήμουν στην Μπαρτσελόνα, αλλά τώρα είμαστε ξανά εδώ.

Κι αυτό γιατί είχα χρόνο, κάτι που δεν έχουν οι προπονητές αυτές τις μέρες. Δώστε μας χρόνο να χάσουμε παιχνίδια όπως η ισοπαλία του Μονακό στην πρώτη μου σεζόν.

Μεγάλοι σύλλογοι όπως η Μπαρτσελόνα ή η Λίβερπουλ έχουν συνηθίσει σε αυτή την πίεση, αλλά χρειαζόμασταν χρόνο. Τώρα μπορούμε να χάσουμε, αλλά μπορούμε επίσης να ανταγωνιστούμε οποιονδήποτε.

Πόσα Champions League έχουν κερδίσει οι Ρεάλ κι η Μπάγερν; Τους σεβόμαστε κι εμείς φυσικά. Αισθάνομαι ανακούφιση όποτε περνάμε τη φάση των ομίλων, γιατί είναι πολύ περίπλοκο.

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να παίζεις απέναντι σε ομάδες όπως η Κοπεγχάγη. Σέβομαι πολύ τους αντιπάλους μου. Η Ρεάλ υπέφερε για να αποκλείσει τη Λειψία και μας είπαν ότι ήταν εύκολο όταν την αποκλείσαμε.

Το να παίξεις κόντρα στη Λούτον είναι επίσης δύσκολο, πολύ δύσκολο. Το γεγονός ότι έχετε κερδίσει στο παρελθόν δεν σημαίνει τίποτα. Είναι πολύ καλό που είμαστε ακόμα ζωντανοί σε όλους τους αγώνες».