Αγνώριστη η «Βασίλισσα», πέρασε στα προημιτελικά μόνο με τη... φανέλα!

Αγνώριστη η «Βασίλισσα», πέρασε στα προημιτελικά μόνο με τη... φανέλα!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:51 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 07.03.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της τη φετινή σεζόν, δεν κατάφερε να νικήσει τη μαχητική Λειψία που δεν παράτησε ποτέ το ματς, όμως η ισοπαλία (1-1) ήταν αρκετή για να περάσει στους «8» του Champions League.

Είναι δεδομένο πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι αυτό τον καιρό. Έχει φανεί από τα τελευταία αποτελέσματα της στη La Liga και φάνηκε και απόψε, που δεν θύμισε σε τίποτα τη «Βασίλισσα» του πλανήτη. Η Λειψία ήταν πιο επικίνδυνη, είχε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησε και το «Χ» (1-1) ήταν αρκετό για να περάσουν οι Μαδριλένοι στα προημιτελικά του Champions League μετά τη νίκη με 1-0 στο πρώτο ματς στη Γερμανία.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τους «ταύρους» να μη δείχνουν διάθεση να κλειστούν πίσω. Και παρότι η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε από την πλευρά των γηπεδούχων στο 12', όταν ο Τσουαμενί με μία σέντρα βρήκε τον Βίνι κι εκείνος την έστειλε λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκών, οι Γερμανοί ήταν πιο επικίνδυνοι.

Συγκεκριμένα, είχαν δύο καλές στιγμές με τον Οπέντα στο 13' και το 16', όμως τα τελειώματα του Βέλγου δεν ήταν ιδανικά, ενώ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου «άγγιξαν» το προβάδισμα. Αρχικά στο 41', όταν ο Σίμονς έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή και ο Λούνιν απέκρουσε με το ένα χέρι, αλλά και έπειτα από ένα λεπτό, που ο Οπέντα εξαπέλυσε ένα φοβερό σουτ στην κίνηση, και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Έτσι, με τη «Βασίλισσα» να είναι πιο υποτονική από ποτέ και τους φιλοξενούμενους να έχουν καλύτερη εικόνα, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Ο Κάρλο Αντσελότι βλέποντας την ομάδα του να... χωλαίνει στο πρώτο ημίχρονο έβαλε τον Ροντρίγκο αντί του Καμαβινγκά και τον πέρασε στν κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Βινίσιους, ενώ ο Μπέλιγχαμ πήγε στη θέση που αποδίδει καλύτερα. Σε αυτή του επιτελικού χαφ. Αυτές οι αλλαγές βελτίωσαν σημαντικά την εικόνα των γηπεδούχων, που στο 63' είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία με τον Ροντρίγκο και έπειτα από δύο λεπτά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Μετά από «κλέψιμο» του Κρόος, ο Μπέλιγχαμ κράτησε την μπάλα υπέροχα και την έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Βινίσιους, που με ένα άψογο τελείωμα νίκησε τον Γκουλάτσι για το 1-0. Ωστόσο, η χαρά των Μαδριλένων δεν κράτησε πολύ, καθώς οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν άμεσα αντίδραση και έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 68' ο Ράουμ με μία σέντρα βρήκε τον Όρμπαν κι εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μία εξαιρετική κεφαλιά για το 1-1.

Στα προημιτελικά με «σβηστές τις μηχανές» η Μάντσεστερ Σίτι και τώρα... Λίβερπουλ
CHAMPIONS LEAGUE

23:54 - 06.03.2024

Στα προημιτελικά με «σβηστές τις μηχανές» η Μάντσεστερ Σίτι και τώρα... Λίβερπουλ

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το χρέος της απέναντι στην Κοπεγχάγη επικρατώντας με και σε συνδυασμό με το υπέρ της 3-1 στο πρώτο ματς, πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.

Από 'κει και έπειτα η Λειψία πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα, όσο κυλούσε ο χρόνος γινόταν ακόμα πιο πιεστική και στο 90+2' έχασε τεράστια ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, με τον Όλμο να σημαδεύει το δοκάρι. Αφού δεν βρήκε δίχτυα ο Ισπανός, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους «8» και να γιορτάσει με χαμόγελο τα 122α γενέθλια της.