Αποκαλύφθηκε πότε ο Γκουαρντιόλα σχεδιάζει να φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Αποκαλύφθηκε πότε ο Γκουαρντιόλα σχεδιάζει να φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι

Κώστας Τόπας 11:26 - 27.03.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα φέρεται να σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη θέση του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι όταν λήξει το τρέχον συμβόλαιό του το 2025.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα βάλει τέλος στην εννιάχρονη γεμάτη τρόπαια περίοδο του ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι το 2025, όταν φτάσει στο τέλος του τρέχοντος συμβολαίου του με τον σύλλογο, σύμφωνα με το Football Insider. Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα θεωρείται επίσης ότι θα ακολουθήσει τα βήματα του Γιούργκεν Κλοπ κάνοντας ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο μετά την αποχώρησή του.

Ο Καταλανός τεχνικός πήρε επίσης άδεια μετά την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα το 2012 προτού προχωρήσει και πάει στην Μπάγερν Μονάχου. Η Μάντσεστερ Σίτι από την πλευρά της, θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη πρόκληση αντικαθιστώντας τον Γκουαρντιόλα. Ο 53χρονος προπονητής έχει κατακτήσει πέντε τίτλους με τους Πολίτες. Premier League, δύο Κύπελλα Αγγλίας, τέσσερα League Cup και το Champions League κατά τη διάρκεια της θητείας του στον σύλλογο, με τους «γαλάζιους» επί του παρόντος να βρίσκονται σε πορεία για ένα ακόμη τρεμπλ.

Ωστόσο, υπάρχει πιθανό πρόβλημα που διαφαίνεται με τη μορφή των 115 χρεώσεων της Premier League που αντιμετωπίζει ο σύλλογος για υποτιθέμενες παραβιάσεις του FFP. Έχει υποστηριχθεί ότι ο σύλλογος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μεγάλη αφαίρεση βαθμών εάν κριθεί ένοχος. Οι κατηγορίες αναμένεται να εκδικαστούν το φθινόπωρο.

Ο Γκουαρντιόλα πάντως έχει περάσει τον περισσότερο χρόνο στη Μάντσεστερ Σίτι από οποιαδήποτε άλλη ομάδα που έχει καθοδηγήσει. Ο θρυλικός προπονητής ανέλαβε την Μπαρτσελόνα για τέσσερα χρόνια και πέρασε τρία χρόνια στην Bundesliga με την Μπάγερν Μονάχου.

Υπάρχουν ήδη εικασίες για το ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Γκουαρντιόλα όταν τελικά αποφασίσει να τελειώσει τη θητεία του στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο προπονητής της Μπράιτον, Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι, έχει φημολογηθεί ως ο πιθανός διάδοχος μαζί με τους Μίκελ Αρτέτα, Ζινεντίν Ζιντάν και Τζούλιαν Νάγκελσμαν.

Ο πρώην αρχηγός της Σίτι, Βενσάν Κομπανί, έχει επίσης αναφερθεί, αλλά σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Νησί, βρίσκεται πολύ πίσω στη λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γκουαρντιόλα.