Ουτε ο Γκουαρντιόλα, ούτε ο Κλοπ: Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην Ευρώπη!

Γιούργκεν Κλοπ & Πεπ Γκουαρντιόλα

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Ουτε ο Γκουαρντιόλα, ούτε ο Κλοπ: Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην Ευρώπη!

Κώστας Τόπας 12:47 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:47 - 26.03.2024

Αποκαλύφθηκε η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές στην Ευρώπη, με το όνομα που βρίσκεται στην κορυφή να αποτελεί έκπληξη.

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα και ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ είναι οι κορυφαίοι προπονητές της Premier League, αλλά οι μηνιαίες απολαβές δεν είναι τόσες ώστε να τους χρίσουν τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές στον πλανήτη.

Ο Γκουαρντιόλα είναι αναπάντεχα ο προπονητής με τις υψηλότερες απολαβές της Premier League εν μέσω της κυριαρχίας της Μάντσεστερ Σίτι τις τελευταίες σεζόν. Ο Ισπανός προπονητής οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι σε πέντε πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Αγγλίας και τέσσερα Κύπελλα Carabo κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο «Έτιχαντ» καθώς και τον πρώτο θρίαμβο του συλλόγου στο Champions League την περασμένη σεζόν.

Η νίκη στον τελικό του Champions League στη Κωνσταντινούπολη πέρυσι ολοκλήρωσε το περίφημο τρεμπλ, για τους Πολίτες με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να παραμένει σε τροχιά για επανάληψη αυτού του επιτεύγματος φέτος. Ο Ισπανός, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών, αλλά εκτιμάται σε νέο ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Equipe» ότι κερδίζει 1,94 εκατομμύρια ευρώ το μήνα.

Ο μηνιαίος μισθός του είναι υψηλότερος από τον μακροχρόνιο αντίπαλό του Γιούργκεν Κλοπ, με το απερχόμενο αφεντικό της Λίβερπουλ να λαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες 1,46 εκατομμύρια ευρώ. Ο τεχνικός της Τσέλσι, Μαουρίσιο Ποτσετίνο, εκτιμάται ότι είναι ο τρίτος προπονητής με τις υψηλότερες απολαβές στην Premier League, με ένα εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, ο Αργεντινός τεχνικός των Λονδρέζων είναι πίσω από τον Μασιλιάνο Αλέγκρι ο οποίος αμείβεται με 1.072 εκατομμύρια ευρώ το μήνα. Οι μηνιαίες απολαβές τους, ωστόσο, υπολείπονται πολύ του μισθού που φέρεται να κερδίζει ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο Σιμεόνε φέρεται να κερδίζει σχεδόν τα μισά και πάλι από τον μηνιαίο μισθό του Γκουαρντιόλα, με τον Αργεντινό να αμείβεται με 2,82 εκατομμύρια ευρώ το μήνα. Το ποσό αυτό καθιστά τον 53χρονο, ο οποίος είναι επικεφαλής των «ροχιμπλάνκος» της La Liga από το 2011, τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή της Ευρώπης.

Ο Σιμεόνε έχει οδηγήσει την Ατλέτικο σε δύο κατακτήσει πρωταθλήματος και Europa League, αλλά έχει υποστεί ήττες σε δύο τελικούς Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο τεχνικός της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι φέρεται να είναι ο δεύτερος προπονητής με τις υψηλότερες απολαβές της La Liga με 900 χιλιάδες ευρώ το μήνα, ψηλότερα από τον Τσάβι, ο οποίος αμείβεται με 320 χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Αποκαλύφθηκε: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του Top-5 της Ευρώπης!
LIGUE 1

14:21 - 25.03.2024

Αποκαλύφθηκε: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του Top-5 της Ευρώπης!

Η γαλλική «Equipe» αποκάλυψε τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες από το Top-5 της Ευρώπης, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να φιγουράρει στην κορυφή και τους Έρλινγκ Χάαλαντ και Χάρι Κέιν να συμπληρώνουν την τριάδα.

Στη Γερμανία, το «αφεντικό» της Μπάγερν Μονάχου, Τόμας Τούχελ, ηγείται των μισθών των προπονητών στην Bundesliga, με τον Γερμανό προπονητή να υπολογίζεται ότι λαμβάνει ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα. Στη Γαλλία, ο Λουίς Ενρίκε λαμβάνει το ποσό των 920 χιλιάδων ευρώ.