Η Μπαρτσελόνα θέλει το 2025 να κάνει το «μπαμ» με Χάαλαντ!

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Joe Prior/Visionhaus via Getty Images/Ideal Images

Η Μπαρτσελόνα θέλει το 2025 να κάνει το «μπαμ» με Χάαλαντ!

Κώστας Τόπας 10:12 - 26.03.2024

Η Μπαρτσελόνα θα επιδιώξει να κάνει την μεγάλη έκπληξη με την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ το 2025, με τον Νορβηγό φορ της Μάντσεστερ Σίτι να αποτελεί διακαή πόθο του Τζουάν Λαπόρτα.

Ο σχεδιασμός της Μπαρτσελόνα για την επόμενη σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και υπάρχει ένα όνομα που εμφανίζεται ως μεγάλο όνειρο για το καλοκαίρι του 2025. Αυτό του Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο πρόεδρος των Καταλανών, Τζουάν Λαπόρτα είχε ήδη ανακοινώσει στη συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα ότι «η ιδέα είναι να γίνουν μόνο μία ή δύο προσθήκες» για τη σεζόν 2024-25, διατηρώντας τη βάση της τρέχουσας ομάδας με στόχο να μην πουληθεί κανένας από το ρόστερ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Mundo Deportivo» ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι το μεγάλο όνειρο της Μπαρτσελόνα για τη σεζόν 2025-26. Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να προβάρει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, το σχέδιο των «μπλαουγκράνα» περιλαμβάνει μια ισχυρή δέσμευση στον Νορβηγό, ο οποίος θα γίνει 24 ετών στις 21 Ιουλίου και έχει ακόμη μια δεκαετία γκολ μπροστά του. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027 και οι Πολίτες θέλουν να τον «δέσουν» στο «Ετιχαντ» για περισσότερα χρόνια.

Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης ενδιαφέρεται επίσης για την περίπτωσή του, αλλά όχι για το φετινό καλοκαίρι, όταν υπάρχει ρήτρα αποχώρησης του Χάαλαντ για ένα νούμερο κάτω από 200 εκατομμύρια ευρώ. Η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να καλύψει τώρα τη ρήτρα, αλλά ίσως μέσα σε ένα χρόνο το καταφέρει, όπως τονίζει το ισπανικό δημοσίευμα.

Σε όλα αυτά προστίθεται η ανοιχτή έρευνα της Premier League στη Σίτι για υποτιθέμενες οικονομικές παρατυπίες. Γίνεται λόγος για τον Οκτώβριο του 2024 ως καταληκτική ημερομηνία και μάλιστα πιθανή αποβολή από την Premier League! Η Μπαρτσελόνα γνωρίζει επίσης πολύ καλά αυτό το θέμα και παρακολουθεί τις εξελίξεις, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν το μέλλον του Χάαλαντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται για τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Το καλοκαίρι του 2022, πριν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι καταλήξει να φοράει τα «μπλαουγκράνα» και ο Νορβηγός επιθετικός φύγει από την Μπορούσια Ντόρτμουντ για τη Μάντσεστερ Σίτι, η Μπάρτσα ήδη προσπάθησε να υπογράψει τον Νορβηγό.

Στην πραγματικότητα, ξεκίνησε τις επαφές του την 1η Απριλίου 2021, όταν ο πατέρας του και τότε ο ατζέντης του, Μίνο Ραϊόλα , ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη με ιδιωτικό τζετ για να μάθουν για το αθλητικό έργο της Μπάρτσα, πριν πετάξουν στη Μαδρίτη το ίδιο απόγευμα. Την επόμενη μέρα ταξίδεψαν στην Αγγλία, όπου επισκέφθηκαν επίσης τη Μάντσεστερ Σίτι , τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Τσέλσι και τη Λίβερπουλ .

Μήνες αργότερα, εκείνο το καλοκαίρι του 2021 όπου ο Λιονέλ Μέσι κατέληξε να φύγει από την Μπάρτσα, ο Χάαλαντ συνέχισε τελικά στη Ντόρτμουντ για άλλη μια χρονιά. Ωστόσο, ο Νορβηγός είπε το «ναι» στην Μπάρτσα για την επόμενη σεζόν. Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2022, ο Τσάβι ταξίδεψε στο Μόναχο για να τον συναντήσει προσωπικά και να ολοκληρώσει την μεταγραφή. Ο Σκανδιναβός στράικερ ήταν πολύ ενθουσιασμένος με την επιλογή να φορέσει την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, η ευαίσθητη οικονομική κατάσταση του καταλανικού συλλόγου κατέστησε αδύνατη την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Ετσι η Μπάρτσα κατέληξε στην περίπτωση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.