Ανατριχίλα με Βινίσιους: Ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τον ρατσισμό - «Κάθε φορά έχω λιγότερη διάθεση να παίξω...» (vid)

Ανατριχίλα με Βινίσιους: Ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τον ρατσισμό - «Κάθε φορά έχω λιγότερη διάθεση να παίξω...» (vid)

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 17:55 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 25.03.2024

Συγκλονιστική στιγμή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Βινίσιους εν όψει του φιλικού ανάμεσα σε Ισπανία και Βραζιλία, με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης να ξεσπά σε κλάματα μιλώντας για τον ρατσισμό...

Τα τελευταία χρόνια ο Βινίσιους έχει πέσει θύμα πολλών ρατσιστικών επιθέσεων. Και αυτό είναι κάτι που μόνο ανεπηρέαστο δεν τον έχει αφήσει, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του φιλικού ανάμεσα σε Ισπανία και Βραζιλία (26/02, 22:30).

Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης «λύγισε» την ώρα που μιλούσε γεννικότερα για τον ρατσισμό εντός κι εκτός αθλητισμού και ξέσπασε σε κλάματα, τονίζοντας πως θέλει να παλέψει για να μην υπάρξουν άλλη θύματα ρατσιστικών επιθέσεων.

Φυσικά, όλοι οι δημοσιογράφοι που βρίσκοταν στην αίθουσα Τύπου χειροκρότησαν τον σούπερ σταρ της «σελεσάο», ενώ κάποιοι δάκρυσαν επίσης...

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βινίσιους:

- Γιατί πιστεύεις ότι είσαι αυτός που επιλέχθηκε για να σε προσβάλλουν τόσο πολύ;

«Είναι κάτι πολύ λυπηρό, είναι κάτι που συμβαίνει εδώ σε κάθε παιχνίδι, κάθε μέρα. Κάθε φορά με στεναχωρεί πολύ. Αλλά όπως όλοι οι "μαύροι" στον κόσμο... Είναι κάτι λυπηρό. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει... Όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και στον κόσμο... Έτυχε και στον πατέρα μου, διάλεξαν έναν λευκό από έναν μαύρο, είναι κάτι που το παρατηρώ και τσακώνομαι. Παλεύω για να μην ξανασυμβεί στο άμεσο μέλλον σε κανέναν».

- Δέχεσαι βοήθεια σχετικά με τον ρατσισμό;

«Δέχομαι βοήθεια από πολλούς συναδέλφους... Δουλεύουμε, όχι μόνο για την Ισπανία, για να μην ξανασυμβεί σε όλο τον κόσμο. Επιμένω, πολλοί συνάδελφοι, οργανισμοί μου έχουν δείξει την υποστήριξή τους. Είναι απαραίτητο να εξελιχθείς ως ον. Έχουν επιτεθεί τόσες πολλές φορές σε μένα, στην οικογένειά μου. Θέλω αυτό να αλλάξει, ώστε κάθε φορά που έρχομαι εδώ να μην με ρωτούν γι' αυτό».

- Από που αντλείς τη δύναμη να πολεμήσεις;

«Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με βοηθούν, μου στέλνουν μηνύματα. Όλα για να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Σήμερα έχω πολλή δύναμη μέσα μου, από την οικογένειά μου. Είναι τιμητικό που έρχομαι εδώ για να μιλήσω για τόσους πολλούς ανθρώπους, για όλους εκείνους τους ανθρώπους που το έχουν υποστεί αυτό».

- Τι σε απογοητεύει περισσότερο;

«Η ατιμωρησία με στεναχωρεί. Γιατί κάνω τόσες πολλές καταγγελίες και δεν συμβαίνει τίποτα; Πρέπει να εργαστούμε για να το μειώσουμε. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία. Στη Βαρκελώνη προέκυψε μια υπόθεση και θα ήταν σημαντικό να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει».

Αποκαλύφθηκε: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του Top-5 της Ευρώπης!
LIGUE 1

14:21 - 25.03.2024

Αποκαλύφθηκε: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του Top-5 της Ευρώπης!

Η γαλλική «Equipe» αποκάλυψε τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες από το Top-5 της Ευρώπης, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να φιγουράρει στην κορυφή και τους Έρλινγκ Χάαλαντ και Χάρι Κέιν να συμπληρώνουν την τριάδα.

- Ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού;

«Μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Οι μαύροι ξέρουν ότι επειδή είμαστε μαύροι, πρέπει να κάνουμε διπλάσια προσπάθεια. Η ισότητα είναι το καλύτερο πράγμα για όλους. Η άμυνα ενάντια στον ρατσισμό δεν έχει αρκετή δύναμη για να τον καταπολεμήσει. Μόνο οι μαύροι ξέρουν τι υποφέρω».