Η Ρεάλ κατήγγειλε τον διαιτητή Μουνουέρα επειδή «αγνόησε εσκεμμένα προσβολές προς τον Βινίσιους»

Βινίσιους

i

PrtScr

Η Ρεάλ κατήγγειλε τον διαιτητή Μουνουέρα επειδή «αγνόησε εσκεμμένα προσβολές προς τον Βινίσιους»

Κώστας Τόπας 08:59 - 19.03.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης, προχώρησε σε δημόσια καταγγελία εις βάρος του διαιτητή Μαρτίνεθ Μουνουέρα, κατηγορώντας τον πως αγνόησε εσκεμμένα τις προσβολές των οπαδών της Οσασούνα προς τον Βινίσιους στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αποκαλύπτει την καταγγελία που υπέβαλε στην Πειθαρχική Επιτροπή της Βασιλικής Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά του διαιτητή Μαρτίνεθ Μουνουέρα. Ο λόγος, σύμφωνα με τους Μαδριλένους, είναι ότι ο εν λόγω ρέφερι δεν συμπεριέλαβε στο φύλλο αγώνα τις προσβολές που ειπώθηκαν στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Οσασούνα, στο «Ελ Σαντάρ» εναντίον του Βινίσιους .

Οι κάμερες και τα μικρόφωνα του «Movistar LaLiga» απαθανάτισαν τη στιγμή κατά την οποία ένα τμήμα των οπαδών της Οσασούνα φώναζε: «Βινίσιους πέθανε!». Ο Ντάνι Καρβαχάλ έκανε τη χειρονομία στον διαιτητή του αγώνα, φέρνοντας το δάχτυλό του στο αυτί για να ακούσει και να σημειώσει όσα ακούγονταν. Ωστόσο, ο Μαρτίνεθ Μουνουέρα δεν ανέφερε αυτό το γεγονός στο φύλλο αγώνα μετά το τέλος της αναμέτρησης. Αντιθέτως, ο διαιτητής από τη Βαλένθια έγραψε: «Ολα κανονικά» . Αυτή η συγκυρία οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης να καταγγείλει τον διαιτητή, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα σε δήλωση.

Η ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρει:

Μετά τις σοβαρές προσβολές που ειπώθηκαν, για άλλη μια φορά, κατά του παίκτη μας Βινίσιους Τζούνιορ, εν προκειμένω στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος που έπαιξε η ομάδα μας στο Ελ Σαντάρ, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοινώνει τα εξής:

Ο σύλλογος μας κατέθεσε μήνυση στην Πειθαρχική Επιτροπή της Βασιλικής Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά του διαιτητή αγώνα Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα ως αποτέλεσμα της αμελείας σύνταξης της έκθεσης του διαιτητή. Αυτός ο διαιτητής οικειοθελώς και εσκεμμένα παρέλειψε τις προσβολές και τις εξευτελιστικές κραυγές που κατευθύνονταν επανειλημμένα προς τον παίκτη μας Βινίσιους Τζούνιορ, παρά το γεγονός ότι είχε προειδοποιηθεί επίμονα από τους παίκτες μας την ίδια στιγμή που συνέβαιναν.

Επιπλέον, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει επίσης καταθέσει καταγγελία σε αυτό το ομοσπονδιακό όργανο σε σχέση με τις προαναφερθείσες ύβρεις και ταπεινωτικές κραυγές και τις διαβίβασε στην Κρατική Επιτροπή κατά της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό. εντοπίζονται και τιμωρούνται.

Δεδομένων αυτών των ατυχών γεγονότων που συνέβησαν στο Ελ Σαντάρ, η Ρεάλ Μαδρίτης επέκτεινε την καταγγελία που υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή, 15 Μαρτίου, στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα κατά των εγκλημάτων μίσους και διάκρισης, για τις ρατσιστικές και μίσους προσβολές που απευθύνονται στον παίκτη μας Βινίσιους. Τζούνιορ κοντά στο Ολυμπιακό στάδιο στο Μοντζούικ και στο Μητροπολιτικό στάδιο της Μαδρίτης, ζητώντας να εντοπιστούν οι δράστες.

Η κόλαση του Ρομπίνιο σχεδόν 20 χρόνια μετά την υπογραφή της στη Ρεάλ: «Δεν είμαι τέρας» (vid)
REST OF THE WORLD

08:12 - 19.03.2024

Η κόλαση του Ρομπίνιο σχεδόν 20 χρόνια μετά την υπογραφή της στη Ρεάλ: «Δεν είμαι τέρας» (vid)

Το 2005, η Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε τον Ρομπίνιο ως ένα από τα σπουδαία ταλέντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα ο Βραζιλιάνος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης εννέα ετών για βιασμό και στη χώρα του θα αποφασιστεί αν θα εκτίσει την ποινή εκεί

Η Ρεάλ Μαδρίτης καταδικάζει για άλλη μια φορά αυτές τις βίαιες επιθέσεις ρατσισμού, διακρίσεων και μίσους και απαιτεί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, μια για πάντα, προκειμένου να εξαλειφθεί η βία που υφίσταται ο παίκτης μας Βινίσιους Τζούνιορ».