Ο Ντεπάι πλήρωσε μέρος της εγγύησης του Ντάνι Άλβες για να αποφυλακιστεί

Ντάνι Άλβες

i

PrtScr

Ο Ντεπάι πλήρωσε μέρος της εγγύησης του Ντάνι Άλβες για να αποφυλακιστεί

Κώστας Τόπας 12:10 - 26.03.2024

Ο Μέμφις Ντεπάι της Ατλέτικο ήταν ανάμεσα σε αυτούς που συνέβαλαν, ώστε ο Ντάνι Άλβες να πληρώσει την εγγύηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ για να αποφυλακιστεί.

Μετά από σχεδόν 14 μήνες φυλάκισης, ο Ντάνι Άλβες αποφυλακίστηκε αφού κατάφερε να συγκεντρώσει το ένα εκατομμύριο ευρώ που απαιτούνται για την εγγύηση. Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο της Βαρκελώνης συμφώνησε στην προσωρινή αποφυλάκισή του την περασμένη Τετάρτη (20/03).

Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, ζητούσε από το Δικαστήριο προσωρινή αποφυλάκιση εδώ και μήνες, αλλά πάντα το αίτημά του απορρίπτονταν, λόγω του ότι υπήρχε υψηλός κίνδυνος φυγής λόγω της υψηλής αγοραστικής δύναμης του Βραζιλιάνου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα του «καφέ» δεν έχει συνθήκη έκδοσης με την Ισπανία, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε επανειλημμένα να τον κρατήσει στη φυλακή.

Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν την περασμένη Τετάρτη (20/03), όταν το δικαστήριο της Βαρκελώνης συμφώνησε με την προσωρινή αποφυλάκισή του με εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ενα υψηλό ποσό που εξέπληξε τον Ντάνι Άλβες αλλά που, λειτουργώντας αντίθετα με το χρόνο, κατάφερε να συγκεντρώσει. Σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν εύκολο για τον πρώην ποδοσφαιριστή αφού τις τελευταίες ώρες βασιζόταν στην οικογένεια του Νεϊμάρ, η οποία όμως δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει.

Σύμφωνα με τη «La Vanguardia», «μια ομάδα φίλων, μεταξύ των οποίων θα μπορούσε να είναι και ένας ενεργός ποδοσφαιριστής, συνεισέφερε χρήματα μέχρι το ποσό που τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι καταγράφηκε στον λογαριασμό του δικαστηρίου»

Το τηλεοπτικό κανάλι «TUDN» έγινε πιο συγκεκριμένο και ονόμασε τον ποδοσφαιριστή που βοήθησε τον Βραζιλιάνο. «Μεταξύ αυτών που βοήθησαν τον Άλβες είναι και ο Μέμφις Ντεπάι. Ο παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Άλβες συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του Βραζιλιάνου στην Μπαρτσελόνα και εκεί έγιναν καλοί φίλοι».

«Είναι σημαντικό να τονίσω ότι ο αδερφός μου ήταν στη φυλακή για δέκα χρόνια και σχεδόν ποτέ δεν με ρώτησαν γι' αυτό. Ωστόσο, με ρώτησαν για τον Μπέντζαμιν Μεντί και τον Ντάνι Άλβες. Και οι δύο εμπλέκονταν σε ποινικές υποθέσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν να είναι φίλοι μου. Είναι φίλοι μου», είπε επί λέξει ο Μέμφις Ντεπάι πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξή του.