Το απίστευτο σερί του Γκριεζμάν με την εθνική Γαλλίας που λαμβάνει τέλος λόγω τραυματισμού

Αντουάν Γκριεζμάν

i

©Intime

Το απίστευτο σερί του Γκριεζμάν με την εθνική Γαλλίας που λαμβάνει τέλος λόγω τραυματισμού

Κώστας Τόπας 10:24 - 19.03.2024

Μετά από ένα απίστευτο σερί 84 αγώνων, σε διάστημα επτά χρόνων, ο Αντουάν Γκριεζμάν δεν θα αγωνιστεί αυτή τη φορά με τη Γαλλία.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος είναι ο τέταρτος καλύτερος σκόρερ της εθνικής Γαλλίας με 44 γκολ σε 127 αγώνες, υπέστη τραυματισμό στον αστράγαλο στη προετοιμασία των αγώνων αυτού του μήνα με τη Γερμανία και τη Χιλή. Ετσι, ο Ντιντιέ Ντεσάν αντικατέστησε τον αστέρα της Ατλέτικο με τον μέσο της Λάτσιο, Ματέο Γκεντουζί, που σημαίνει ότι η αξιοσημείωτη πορεία του να παίζει τουλάχιστον ένα λεπτό στα τελευταία 84 παιχνίδια θα έχει ατυχές τέλος.

Την τελευταία φορά που δεν κατάφερε να εμφανιστεί με την ομάδα της εθνικής Γαλλίας, ήταν στο νικηφόρο φιλικό (3-2) ​​επί της Αγγλίας τον Ιούνιο του 2017.

«Μετά από 84 συνεχόμενους αγώνες για τη Γαλλία, το ρεκόρ του Αντουάν Γκριεζμάν τελειώνει εκεί», επιβεβαίωσε η Εθνική Γαλλίας στα social media. «Με έναν τραυματισμένο αστράγαλο, ο Γκρίζι αντικαθίσταται από τον Ματέο Γκεντουζί. Γίνε καλά σύντομα, Αντουάν», αναφέρεται στη συνέχεια.

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός έχει πετύχει τόσα πολλά σε αυτή την επταετία με τους «τρικολόρ» Σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018 και σημείωσε το πρώτο γκολ στον τελικό με την Κροατία. Οι εμφανίσεις του Γκριεζμάν στη Ρωσία του κέρδισαν επίσης την Ασημένια Μπάλα –τον δεύτερο καλύτερο παίκτη του τουρνουά– και τέσσερα χρόνια αργότερα, η συνεισφορά του στο Κατάρ, όπου η Γαλλία έφτασε στον τελικό, ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετική.

Συνολικά, σημείωσε 28 γκολ και 30 ασίστ κατά τη διάρκεια αυτού του σερί 84 αγώνων, με αξιοσημείωτες εμφανίσεις εναντίον της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και της Γερμανίας, μεταξύ άλλων.

Μιλώντας για την απουσία του Γκριεζμάν ενόψει των φιλικών αυτού του μήνα, ο προπονητής της Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάν είπε: «Με τις ιδιότητες του Αντουάν, δεν πρόκειται να βρούμε παίκτη που να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ως αντικατάσταση θέσης, δεν μου αρέσει η λέξη αδύνατο, αλλά είναι πολύ, πολύ, πολύ δύσκολο να το βρεις. Οπότε θα το κανονίσουμε λίγο διαφορετικά».

Ο Γκριεζμάν δήλωσε πρόσφατα την πρόθεσή του να παίξει με τη Γαλλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αυτό το καλοκαίρι.

Εξαγριωμένοι οπαδοί λένε ότι η κλήρωση ήταν στημένη για να βρεθούν Χάαλαντ κι Εμπαπέ στον τελικό!
CHAMPIONS LEAGUE

13:56 - 15.03.2024

Εξαγριωμένοι οπαδοί λένε ότι η κλήρωση ήταν στημένη για να βρεθούν Χάαλαντ κι Εμπαπέ στον τελικό!

Οπαδοί είναι πεπεισμένοι ότι η κλήρωση του Champions League ήταν «στημένη», προκειμένου η ομάδα του Έρλινγκ Χάαλαντ, Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν του Κιλιάν Εμπαπέ να βρεθούν στον τελικό στο «Γουέμπλεϊ».

«Θα κάνω τα πάντα για να συμμετάσχω στους Αγώνες του Παρισιού», είπε ο Γκριεζμάν στη Le Monde. «Το να έχουμε τους Αγώνες στο Παρίσι είναι κάτι εξαιρετικό».