Ματσάρες στα προημιτελικά του Champions League: Ρεάλ - Σίτι και Παρί - Μπαρτσελόνα ξεχωρίζουν (vid)

Champions League

i

© Intime

Ματσάρες στα προημιτελικά του Champions League: Ρεάλ - Σίτι και Παρί - Μπαρτσελόνα ξεχωρίζουν (vid)

Κώστας Τόπας 13:15 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:28 - 15.03.2024

Κέφια είχε η κληρωτίδα του Champions League, βγάζοντας αγώνες «φωτιά». Η κάτοχος του τροπαίου Μάντσεστερ Σίτι θα τεθεί απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (16/03) η κλήρωση των προημιτελικών του Champions League,  με τις ομάδες να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους αλλά και τις διασταυρώσεις που θα υπάρχουν στην ημιτελική φάση, μέχρι τον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Η Ρεάλ έχει μπροστά της την δυσκολότερη δοκιμασία, κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, για δεύτερη σερί σεζόν. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι αυτή θα είναι η τέταρτη τους αναμέτρηση μέσα σε τρία χρόνια.

Από εκεί και πέρα, η Ατλέτικο θα αντιμετωπίσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ίσως την πιο αδύναμη ομάδα που έχει απομείνει στη διοργάνωση σε αυτό το τελευταίο στάδιο. Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι θα τεθεί αντιμέτωπη με την Παρί Σεν Ζερμέν του Κιλιάν Εμπαπέ και η Άρσεναλ θα παίξει με την Μπάγερν Μονάχου του Χάρι Κέιν.

Στη συνέχεια, ο νικητής του Ατλέτικο Μαδρίτης/Ντόρτμουντ θα παίξει με εκείνον από το Παρί/Μπαρτσελόνα, ενώ όποια ομάδα καταφέρει να πάρει την πρόκριση από το Άρσεναλ/Μπάγερν Μονάχου θα έχει ένα υψηλό επίπεδο, αφού θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Μάντσεστερ Σίτι.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου

Ατλέτικο - Ντόρτμουντ

Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα

Το ζευγάρι του τελικού

Ο... τυπικά γηπεδούχος του τελικού στο «Γουέμπλεϊ» θα προκύψει μεταξύ Ατλέτικο, Ντόρτμουντ, Παρί και Μπαρτσελόνα και ο τύποις φιλοξενούμενος από Άρσεναλ, Μπάγερν, Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Η κλήρωση των ημιτελικών

Ατλέτικο ή Ντόρτμουντ - Παρί ή Μπαρτσελόνα

Άρσεναλ ή Μπάγερν - Ρεάλ ή Μάντσεστερ Σίτι

Οι ημερομηνίες μέχρι τον τελικό

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Απριλίου και οι δεύτεροι στις 16 και 17 του μήνα. Οι πρώτοι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου και οι δεύτεροι αγώνες στις 7 και 8 Μαΐου. Όσο για τον τελικό, είναι προγραμματισμένος για την 1η Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ».