Ο Βινίσιους ζήτησε την τιμωρία των οπαδών της Ατλέτικο για τα ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος του

Βινίσιους Τζούνιορ

i

© Photo by Alex Caparros/Getty Images/Ideal Images

Ο Βινίσιους ζήτησε την τιμωρία των οπαδών της Ατλέτικο για τα ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος του

Πάνος Κορομηλάς 17:34 - 14.03.2024

Ο Βινίσιους Τζούνιορ ζήτησε από την UEFA την τιμωρία των οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης που τραγούδησαν ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος του, πριν την έναρξη της αναμέτρησης των «ροχιμπλάνκος» με την Ίντερ για το Champions League.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξένησε την Ίντερ στο «Wanda Metropolitano» στον επαναληπτικό για τη φάση των «16» του Champions League. Η ομάδα του Σιμεόνε πήρε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι και εξασφάλισε την παρουσία της στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Πριν την έναρξη του αγώνα, δεκάδες οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο για να υποδεχτούν την αποστολή της ομάδας. Άναψαν καπνογόνα, τραγούδησαν συνθήματα, όμως δεν έλειψαν και τα άσχημα περιστατικά. Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, ορισμένοι φίλαθλοι της Ατλέτικο Μαδρίτης έκαναν ρατσιστική επίθεση προς τον Βινίσιους Τζούνιορ, παραποιώντας στίχους από συνθήματα της ομάδας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, γίνεται αποδέκτης ρατσιστικών συμπεριφορών.

Αυτή τη φορά, με ανάρτηση στο twitter ζήτησε από την UEFA την ταυτοποίηση και την τιμωρία των δραστών, που καταφέρθηκαν προς το πρόσωπο του, χρησιμοποιώντας ρατσιστικό λόγο. Κοινοποίησε μάλιστα και βίντεο, από τη στιγμή που οι οπαδοί τραγουδούν τα συνθήματα:

«Ελπίζω να έχετε σκεφτεί ήδη την τιμωρία αυτών των ανθρώπων. Είναι λυπηρό πως αυτά συμβαίνουν ακόμα και σε παιχνίδια που δεν είμαι παρών» ανέφερε στην ανάρτησή του, απευθυνόμενος στην UEFA.

Θυμίζουμε, πως ο 23χρονος επιθετικός είχε γίνει δέκτης υβριστικών συμπεριφορών και στην πρόσφατη επεισοδιακή αναμέτρηση απέναντι στη Βαλένθια στο «Μεστάγια». Τότε μάλιστα, είχε επιλέξει να πανηγυρίσει με υψωμένη γροθιά μετά τα γκολ που πέτυχε, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα πως ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο.

Αντσελότι για Βινίσιους: «Δεν θυμάμαι στην καριέρα μου άλλον παίκτη που να έχει προσβληθεί τόσο πολύ»

Πάντως, μετά τη λήξη εκείνου του αγώνα, ο προπονητής του Κάρλο Αντσελότι, υποστήριξε τον ποδοσφαιριστή του, τονίζοντας πως είναι ίσως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που δέχεται τόσο πολλές επιθέσεις στη διάρκεια των αγώνων:

«Κοιτάζοντας πίσω στην ιστορία, δεν θυμάμαι κανέναν παίκτη στην καριέρα μου που να έχει προσβληθεί και να έχει διωχθεί τόσο πολύ όσο ο Βινίσιους. Τον κλωτσούν, του σφυρίζουν, τον προσβάλλουν. Τι πρέπει να κάνει; Βάζει γκολ και δίνει ασίστ. Πρέπει όλοι να αλλάξουν στάση απέναντί του. Δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε ένας παίκτης με μεγάλο ταλέντο να τα παθαίνει όλα αυτά.

Ρατσιστικά συνθήματά κατά του Βινίσιους από οπαδούς της Ατλέτικο, πριν την αναμέτρηση με την Ίντερ (vid)
LA LIGA

23:18 - 13.03.2024

Ρατσιστικά συνθήματά κατά του Βινίσιους από οπαδούς της Ατλέτικο, πριν την αναμέτρηση με την Ίντερ (vid)

Οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης έκαναν νέα ρατσιστική επίθεση μέσω συνθημάτων στον Βινίσιους Τζούνιορ, κατά την υποδοχή της ομάδας έξω από το γήπεδο για την αναμέτρηση με την Ίντερ.

Στο ματς με τη Ράγιο Βαγεκάνο ένας παίκτης τον κλώτσησε στο κεφάλι και δεν υπήρξε ούτε κίτρινη κάρτα και τώρα ζητάνε να πάρει κόκκινη κάρτα για ένα σπρώξιμο με τη Λειψία».