Ρατσιστικά συνθήματά κατά του Βινίσιους από οπαδούς της Ατλέτικο, πριν την αναμέτρηση με την Ίντερ (vid)
i

© Glomex

Ρατσιστικά συνθήματά κατά του Βινίσιους από οπαδούς της Ατλέτικο, πριν την αναμέτρηση με την Ίντερ (vid)

Πάνος Κορομηλάς 23:18 - 13.03.2024

Οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης έκαναν νέα ρατσιστική επίθεση μέσω συνθημάτων στον Βινίσιους Τζούνιορ, κατά την υποδοχή της ομάδας έξω από το γήπεδο για την αναμέτρηση με την Ίντερ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Ίντερ στον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Champions League.

Πριν την έναρξη του αγώνα, δεκάδες οπαδοί των Ισπανών βρέθηκαν έξω από το «Wanda Metropolitano» για να υποδεχτούν την αποστολή της ομάδας και να την ωθήσουν στην πρόκριση. Άναψαν καπνογόνα, τραγουδούσαν συνθήματα βάζοντας «φωτιά» στην ατμόσφαιρα.

Ωστόσο, δε σταμάτησαν εκεί, μιας και πληροφορίες από την Ισπανία κάνουν λόγο για νέα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν, με αποδέκτη τον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ. Συγκεκριμένα, ο επιθετικός των «μερέγχες» βρέθηκε στο επίκεντρο ρατσιστικής επίθεσης από φίλους των «ροχιμπλάνκος» τη στιγμή που περίμεναν να φτάσει το λεωφορείο της αποστολής.

Όπως υποστηρίζει η AS, χρησιμοποίησαν γνωστά συνθήματα της ομάδας και άλλαξαν ορισμένους στίχους προκειμένου να προσβάλλουν τον Βραζιλιάνο σταρ της «μισητής» αντιπάλου.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο Βινίσιους γίνεται δέκτης υβριστικών και ρατσιστικών συμπεριφορών. Τον Σεπτέμβριο του 2022, ένας οπαδός της Ατλέτικο του επιτέθηκε φραστικά στη διάρκεια του ντέρμπι της πόλης, ενώ τον περασμένο Μάιο, εξέφρασε την ενόχληση του για κάποια ρατσιστικά συνθήματα που ακούγονταν στη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια».

Και στην πρόσφατη συγκλονιστική αναμέτρηση των δύο ομάδων που κρίθηκε με το πολυσυζητημένο σφύριγμα του Χιλ Μανθάνο, ο 23χρονος εξτρέμ βίωσε ανάλογες καταστάσεις και για αυτόν τον λόγο πανηγύρισε τα γκολ που σημείωσε με υψωμένη γροθιά, στέλνοντας το μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχτηκαν την αποστολή της ομάδας μέσα σε «καυτή» ατμόσφαιρα (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

21:46 - 13.03.2024

Οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχτηκαν την αποστολή της ομάδας μέσα σε «καυτή» ατμόσφαιρα (vids)

Οι οπαδοί της Ατλέτικο Μαδρίτης έδωσαν το «παρών» έξω από το «Wanda Metropolitano» και υποδέχτηκαν την αποστολή της ομάδας μέσα σε «καυτή» ατμόσφαιρα, λίγο πριν τον αγώνα με την Ίντερ.

Αντσελότι για Βινίσιους: «Δεν θυμάμαι στην καριέρα μου άλλον παίκτη που να έχει προσβληθεί τόσο πολύ»

«Κοιτάζοντας πίσω στην ιστορία, δεν θυμάμαι κανέναν παίκτη στην καριέρα μου που να έχει προσβληθεί και να έχει διωχθεί τόσο πολύ όσο ο Βινίσιους. Τον κλωτσούν, του σφυρίζουν, τον προσβάλλουν. Τι πρέπει να κάνει; Βάζει γκολ και δίνει ασίστ. Πρέπει όλοι να αλλάξουν στάση απέναντί του. Δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε ένας παίκτης με μεγάλο ταλέντο να τα παθαίνει όλα αυτά.

Στο ματς με τη Ράγιο Βαγεκάνο ένας παίκτης τον κλώτσησε στο κεφάλι και δεν υπήρξε ούτε κίτρινη κάρτα και τώρα ζητάνε να πάρει κόκκινη κάρτα για ένα σπρώξιμο με τη Λειψία».