Ανατροπή: Ο πατέρας του Νεϊμάρ δεν πρόλαβε να πληρώσει την εγγύηση του Ντάνι Άλβες για να αποφυλακιστεί

Ντάνι Άλβες

i

PrtScr

Ανατροπή: Ο πατέρας του Νεϊμάρ δεν πρόλαβε να πληρώσει την εγγύηση του Ντάνι Άλβες για να αποφυλακιστεί

Κώστας Τόπας 09:33 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:38 - 21.03.2024

Ο Ντάνι Άλβες δεν αποφυλακίστηκε τελικά την Τετάρτη (20/03), καθώς ο πατέρας του Νεϊμάρ δεν κατάφερε να παραδώσει τα χρήματα για την εγγύηση του άλλοτε αμυντικού της Μπαρτσελόνα, πριν την προθεσμία που όρισε το δικαστήριο.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την πιθανή αποφυλάκιση του Ντάνι Άλβες από τη φυλακή. Μία είδηση η οποία έχει τραβήξει την προσοχή των Μέσων ενημέρωσης στην Ισπανία.

Την Τετάρτη (20/03), Το δικαστήριο της Βαρκελώνης απελευθέρωσε προσωρινά τον Ντάνι Άλβες, που καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση για τη σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου 2023. Ωστόσο, του επιβλήθηκε εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ και του αφαιρέθηκαν και τα δύο διαβατήρια που είχε στην κατοχή του.

Το πρόβλημα για τον Ντάνι Άλβες είναι ότι ο ίδιος δεν έχει την πολυτέλεια να πληρώσει 1 εκατομμύριο ευρώ για να ενορχηστρώσει την προσωρινή του αποφυλάκιση. Ως εκ τούτου, προσέφυγε στον πατέρα του Νεϊμάρ, ο οποίος τον βοήθησε να πληρώσει μια αμοιβή αποζημίωσης στο φερόμενο θύμα του πριν ξεκινήσει η δίκη του στις αρχές του έτους. Ωστόσο, όπως ανέφερε η «La Vanguardia», τα χρήματα δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, πράγμα που σημαίνει ότι ο Άλβες θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον άλλες 24 ώρες.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα εκδικαστεί η προσφυγή του Ντάνι Άλβες. Θα μπορούσε να περάσει αρκετός καιρός ακόμη, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι εντός φυλακής για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενεργοποιηθεί η εγγύηση του.

Ο Ντάνι Άλβες έχει περάσει 14 μήνες στη φυλακή Μπράιανς 2 της Βαρκελώνης, με τις προσδοκίες για την αποφυλάκισή του να είναι υψηλές μεταξύ της νομικής ομάδας και των υποστηρικτών του. Η δικηγόρος του, Ινές Γκουαρδιόλα, είχε προληπτικά παραδώσει τα ισπανικά και βραζιλιάνικα διαβατήρια του Άλβες για να τα υποβάλει στο δικαστήριο, με στόχο να μετριάσει τον κίνδυνο φυγής του Άλβες στη Βραζιλία, μια χώρα που δεν μοιράζεται συνθήκη έκδοσης με την Ισπανία και θα μπορούσε ενδεχομένως να του προσφέρει καταφύγιο.