Ο πατέρας του Νεϊμάρ θα πληρώσει την εγγύηση του Ντάνι Άλβες για να αποφυλακιστεί

Ντάνι Άλβες

i

PrtScr

Ο πατέρας του Νεϊμάρ θα πληρώσει την εγγύηση του Ντάνι Άλβες για να αποφυλακιστεί

Δημήτρης Χούπης 17:20 - 20.03.2024

Ο πατέρας του Νεϊμάρ είναι αυτός που θα πληρώσει την εγγύηση για να αποφυλακιστεί ο Ντάνι Άλβες, όπως ανέφερε η εφημερίδα La Vanguardia.

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης πήρε την απόφαση να αφήσει ελεύθερο, προσωρινά, τον Ντάνι Άλβες που είχε καταδικαστεί σε τέσσερα με έξι χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα. Για να γίνει αυτό όμως, έπρεπε ο Βραζιλιάνος να πληρώσει εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ του έχουν αφαιρεθεί και τα δύο διαβατήρια που έχει στην κατοχή του.

Ο πρώην ακραίος μπακ της Μπαρτσελόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν, υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται στη φυλακή Brians 2 από τις 20 Ιανουαρίου του 2023 και θα βγει από αυτή, μόλις πληρωθεί η εγγύησή του. Όπως αναφέρει ισπανικό δημοσίευμα λοιπόν, την εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος ο Ντάνι Άλβες, θα την πληρώσει ο πατέρας του Νεϊμάρ.

Ο πρώην διεθνής μπακ είχε ζητήσει στο παρελθόν βοήθεια από την οικογένεια του Νεϊμάρ, για να του δώσει τα 150.000 ευρώ, τα οποία αφορούν την αποζημίωση προς το θύμα.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την αφαίρεση των δύο διαβατηρίων και της εγγύησης που θα αναγκαστεί να πληρώσει, ο Βραζιλιάνος έχει εντολή να βρίσκεται μακριά από το θύμα, ενώ του απαγορεύουν και να επικοινωνεί. Ακόμα θα χρειάζεται να εμφανίζεται κάθε εβδομάδα αυτοπροσώπως στο δικαστήριο της Βαρκελώνης.

Ο δικηγόρος του Άλβες, Ινές Γκουαρδιόλα έχει ζητήσει να αποφυλακιστεί επειδή έχει εκτίσει το ένα τέταρτο της ποινής του, αφού βρίσκεται σε προληπτική κράτηση για περισσότερο από έναν χρόνο και έχει καταδικαστεί σε τεσσεράμισι. Ακόμη, έχει υποστηρίξει ότι η ποινή του είναι μικρότερη από πέντε χρόνια και πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να διαφύγει.

Από την άλλη, η Εισαγγελία και η ιδιωτική εισαγγελία, που εκπροσωπεί το θύμα, λένε ότι ο κίνδυνος απόδρασης είναι μεγαλύτερος τώρα, που έχει καταδικαστεί και θυμούνται ότι έχουν ασκήσει έφεση κατά της ποινής να διεκδικήσει φυλάκιση εννέα και δώδεκα ετών.