«Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μάριο Μιτάι, αρέσει στη Γιουβέντους»

Μάριο Μιτάι

i

© Glomex

«Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μάριο Μιτάι, αρέσει στη Γιουβέντους»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:00 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:02 - 20.03.2024

Η Γιουβέντους εξετάζει την περίπτωση του Μάριο Μιτάι, ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ.

Στα ραντάρ της Γιουβέντους βρίσκεται ο Μάριο Μιτάι!

Με την Ίντερ να έχει «αγκαλιάσει» το πρωτάθλημα, οι ασπρόμαυροι έχουν βάλει μπρος στον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει του καλοκαιριού και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ βρίσκεται όπως όλα δείχνουν στη λίστα. Ο νεαρός Αλβανός παραχωρήθηκε το καλοκαίρι του 2022 από την Ένωση στη Λοκομοτίβ Μόσχας έναντι 3 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα από τα βασικά μέλη της Εθνικής του ομάδας.

Ο ίδιος έκανε το ντεμπούτο του με την Αλβανία σε ηλικία μόλις 17 ετών υπό την καθοδήγηση του Έντι Ρέγια. Τη φετινή σεζόν έχει μετρήσει 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και δέκα με το εθνόσημο.

Ο Μιτάι αποτέλεσε προϊόν των ακαδημιών της ΑΕΚ και το καλοκαίρι του 2020 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του στα τμήματα υποδομής τα πέρασε ως κεντρικός αμυντικός, αλλά η τεχνική του κατάρτιση του επέτρεψε να μετατοπιστεί στην αριστερή πτέρυγα.

Ο τότε προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, πήρε το ρίσκο και τον έριξε στα... βαθιά παρά το νεαρό της ηλικίας του, με αποτέλεσμα ο μικρός να γράψει ιστορία. Συγκεκριμένα, στις 18 Οκτωβρίου του 2020 και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Αλβανός αριστερός μπακ έγινε ο νεότερος ξένος ποδοσφαιριστής που φόρεσε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα σε ηλικία 17 ετών, 2 μηνών και 13 ημερών.

Όσον αφορά στο ενδιαφέρον των «μπιανκονέρι», σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η «Tuttosport» στο επερχόμενο φιλικό ανάμεσα σε Αλβανία και Χιλή (22/3) το «παρών» θα δώσουν σκάουτερ του συλλόγου.

H πιο ακριβή αποβολή στην ιστορία: Η Γιουβέντους τιμώρησε τον Βλάχοβιτς με «τσουχτερό» πρόστιμο (vids)

Η Γιουβέντους δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τζένοα (0-0) το περασμένο Σαββατοκύριακο και επέκτεινε την πτώση στα αποτελέσματα που διανύει, με μόλις μία νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς προσπάθησε να βρει δίχτυα στο ματς, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Σέρβος επιθετικός, απογοητευμένος, κατέληξε να αποβληθεί επειδή έλαβε δύο κίτρινες κάρτες σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, επειδή διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή, ο οποίος υπέδειξε ένα φάουλ στον τερματοφύλακα της Τζένοα με το οποίο ο επιθετικός των «μπιανκονέρι» δεν συμφωνούσε.

Μια αποβολή που μπορεί να κοστίσει ακριβά στον Βλάχοβιτς, καθώς σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», η Γιουβέντους θα επιβάλει μεγάλο πρόστιμο στον Σέρβο φορ. Συγκεκριμένα, με το 5% μεικτό των μηνιαίων αποδοχών του στον σύλλογο, που θα έφτανε γύρω στις 70.000 ευρώ.