Ξεκίνησε έρευνα μετά από κατηγορίες για ρατσισμό κατά του Ατσέρμπι - Κινδυνεύει με δέκα αγωνιστικές τιμωρία

Χουάν Ζεσούς & Ατσέρμπι

i

PrtScr

Ξεκίνησε έρευνα μετά από κατηγορίες για ρατσισμό κατά του Ατσέρμπι - Κινδυνεύει με δέκα αγωνιστικές τιμωρία

Κώστας Τόπας 08:18 - 20.03.2024

Δύο ημέρες μετά τις κατηγορίες για ρατσισμό που απηύθυνε ο Χουάν Ζεσούς εναντίον του Φραντσέσκο Ατσέρμπι, η ιταλική διοργάνωση άνοιξε έρευνα.

Η ιταλική διοργάνωση ανακοίνωσε ότι άνοιξε έρευνα μετά τις κατηγορίες για ρατσιστική προσβολή με στόχο τον αμυντικό της Ίντερ, Φραντσέσκο Ατσέρμπι. «Μετά την ανάγνωση της έκθεσης διαιτησίας, ο αθλητικός δικαστής θεωρεί απαραίτητο να διερευνήσει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας για να καθορίσει τι συνέβη μεταξύ του παίκτη της Νάπολι, Χουάν Ζεσούς και του παίκτη της Ιντερ, Φραντσέσκο Ατσέρμπι σχετικά με τις πιθανές εκφράσεις φυλετικών διακρίσεων που εκφράζονται από τον τελευταίο», ανέφερε η Λίγκα στο δελτίο Τύπου της σχετικά με τα όσα συνέβησαν την 29η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο Ατσέρμπι κινδυνεύει με δέκα αγωνιστικές τιμωρία

Μετά το ματς της Ίντερ με τη Νάπολι που έληξε ισόπαλο (1-1), ο Χεσούς δήλωσε ότι ο Ατσέρμπι «βγήκε εκτός ορίων», Ο Βραζιλιάνος στόπερ είχε προειδοποιήσει τον διαιτητή της αναμέτρησης ότι ο Ατσέρμπι του είχε ξεστομίσει ρατσιστική προσβολή ενώ η 29η αγωνιστική της Serie A ήταν αφιερωμένη στη μάχη κατά του ρατσισμού.

Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Ατσέρμπι αποβλήθηκε από την εθνική Ιταλίας, πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2021, που συγκεντρώθηκε στη Ρώμη πριν πετάξει για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα παίξει δύο φιλικούς αγώνες την Πέμπτη (21/03) και την Κυριακή (24/03) με τη Βενεζουέλα και τον Ισημερινό. Η Ιταλική Ομοσπονδία είχε διευκρινίσει ότι ο Ατσέρμπι είχε εξηγήσει ότι «δεν σκόπευε να είναι συκοφαντικός, εξευτελιστικός ή ρατσιστής». Κατά την επιστροφή του στο Μιλάνο, ο Ατσέρμπι διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι «δεν είχε πει τίποτα ρατσιστικό», κάτι που ώθησε τον Ζεσούς να αντιδράσει στα κοινωνικά δίκτυα.

«Τα σχόλια του Ατσέρμπι που διάβασα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και με όσα μου είπε όπως επιβεβαιώθηκε από τις εικόνες του βίντεο», έγραψε ο αμυντικός της Νάπολι. «Πρέπει να πολεμήσουμε τον ρατσισμό εδώ και τώρα», κατέληξε. Ο Ατσέρμπι υποστήριξε ενώπιον των αρχηγών του συλλόγου του την Τρίτη ότι δεν είχε κάνει κανένα ρατσιστικό σχόλιο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο αμυντικός της Ίντερ και ο Χουάν Ζεσούς θα δώσουν συνέντευξη μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη στον εισαγγελέα της Ιταλικής Ομοσπονδίας. Ο Ατσέρμπι αντιμετωπίζει τιμωρία δέκα αγώνων, που θα τελείωνε τη σεζόν του με την Ίντερ και θα μπορούσε να του στερήσει το Euro-2024 (14 Ιουνίου - 14 Ιουλίου).