Ο Χουάν Ζεσούς κατηγορεί τον Ατσέρμπι για ρατσισμό: «Μου είπε, "είσαι μαύρος" και αυτό δεν μου ταιριάζει»

Χουάν Ζεσούς & Ατσέρμπι

i

PrtScr

Ο Χουάν Ζεσούς κατηγορεί τον Ατσέρμπι για ρατσισμό: «Μου είπε, "είσαι μαύρος" και αυτό δεν μου ταιριάζει»

Κώστας Τόπας 08:23 - 19.03.2024

Ο Χουάν Ζέσους της Νάπολι κατηγόρησε τον Ατσέρμπι για ρατσιστική συμπεριφορά στο Ίντερ-Νάπολι και η ιταλική Ομοσπονδία τον άφησε εκτός «Σκουάντρα Ατζούρα»!

Νέο σκάνδαλο στη Serie A λόγω υποτιθέμενης ρατσιστικής προσβολής που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ίντερ με τη Νάπολι. Για αυτό κατηγόρησε τον στόπερ των «νερατζούρι», Φραντσέσκο Ατσέρμπι, ο Χουάν Ζεσούς των «παρτενοπέι».

Ο 32χρονος αμυντικός της Νάπολι, κατά τη διάρκεια του αγώνα, έδειξε την αγανάκτησή του ενώπιον του διαιτητή του αγώνα για εκείνο το υποτιθέμενο περιστατικό με τον Ατσέρμπι. «Δεν πάει καλά, μου είπε «είσαι μαύρος» και αυτό δεν μου ταιριάζει», κατήγγειλε ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Νάπολι ενώπιον του δικαστηρίου. Ο αγώνας δεν σταμάτησε, αλλά συνεχίστηκε μετά από λίγα λόγια μεταξύ των δύο παικτών και του διαιτητή.

Μετά τον αγώνα, ο Χουάν Ζεσούς έριξε φως στο θέμα αφού μίλησε με τον παίκτη της Ίντερ: «Θυμωμένος με τον Ατσέρμπι; Ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο παραμένει στο γήπεδο. Ο Ατσέρμπι προχώρησε λίγο πιο πέρα ​​με τα όσα είπε. Είναι καλό παιδί, ζήτησε συγγνώμη και όλα είναι καλά. Αγκαλιάσαμε ο ένας τον άλλον»

Ο Βραζιλιάνος της Νάπολι δήλωσε ότι όλα διευθετήθηκαν μετά τη συγγνώμη του παίκτη της Ίντερ: «Ζήτησε συγγνώμη, είδε ότι πήγε παρακάτω. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί, είναι ένα έξυπνο παιδί».

Η αναμέτρηση της Ίντερ με τη Νάπολι έληξε ισόπαλη 1-1 και ο ίδιος ο Χουάν Ζεσούς σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης για τους Ναπολιτάνους στο 81', αφού η ομάδα του Μιλάνου προηγήθηκε με το γκολ του Ματέο Νταρμιάν στο 43'. Ωστόσο, το θέμα πήρε έκταση όπως είναι λογικό και οι συνέπειες για τον Ατσέρμπι δεν άργησαν να έρθουν. Η Ίντερ με ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως ερευνά το περιστατικό για να δει αν θα τιμωρήσει τον ποδοσφαιριστή της. Η ιταλική Ομοσπονδία, απ’ την άλλη, έθεσε τον Ατσέρμπι εκτός εθνικής ομάδας!

«Δεν είπα ρατσιστικές φράσεις»

Από την πλευρά του, ο κεντρικός αμυντικός της Ιντερ μετά τον τεράστιο σάλο που προκλήθηκε και την αποπομπή του από την Εθνική Ιταλίας, πήρε θέση διαψεύδοντας ότι επιτέθηκε ρατσιστικά στον Χουάν Ζέσους της Νάπολι.

«Δεν είπα ρατσιστικές φράσεις. Παίζω ποδόσφαιρο 20 χρόνια και ξέρω τι λέω. Συμβαίνουν πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο... αλλά όταν ο διαιτητής σφυρίζει, κάνεις χειραψία και όλα γίνονται όπως ήταν πριν.Δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός πουθενά στον κόσμο. Λυπάμαι που έπρεπε να φύγω από το προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας, αλλά έτσι ήταν και είναι σωστό. Το τι μου είπε ο Σπαλέτι θα μείνει μεταξύ μας. Δεν θα πάω στην Ίντερ τώρα, πηγαίνω στην κόρη μου».

Αν διαπιστωθεί το αδίκημα του Ατσέρμπι, ο Ιταλός διεθνής κινδυνεύει με αποκλεισμό για τουλάχιστον δέκα αγωνιστικές ημέρες ή, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, με ακόμα μεγαλύτερο και πρόστιμο από 10 έως 20 χιλιάδες ευρώ.