Ο μεγάλος στόχος που ακόμα ο Λιούμπιτσιτς θέλει να κυνηγήσει

Ρόμπερτ Λιούμπισιτς

i

©intime

Ο μεγάλος στόχος που ακόμα ο Λιούμπιτσιτς θέλει να κυνηγήσει

Κώστας Τσίλης 12:27 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 20.03.2024

Η πίεση που άσκησε ο Λιούμπιτσιτς για να πάρει τον Γενάρη μεταγραφή στην ΑΕΚ, είχε να κάνει και με το πρότζεκτ που του παρουσίασε ο Αλμέιδα αλλά και με την προοπτική της εθνικής Κροατίας

Για να κλείσει θετικά για την ΑΕΚ τον περασμένο Γενάρη, το εξαιρετικά δύσκολο deal της μεταγραφής του Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς, έπαιξε καταλυτικό ρόλο η στάση του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Ο 25χρονος χαφ πίεσε πολύ και ρίσκαρε και πολλά, προκειμένου να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Κάτι που είχε να κάνει τόσο με τον τρόπο που τον προσέγγισε η ΑΕΚ και το πρότζεκτ που του παρουσίασε ο Ματίας Αλμέιδα, αλλά και με την προοπτική της εθνικής ομάδας της Κροατίας.

Ο Λιούμπιτσιτς είχε την επιλογή και της εθνικής της Αυστρίας, όπως και αυτή της Κροατίας. Έχει παίξει άλλωστε και στις δυο μικρές εθνικές. Η τελική απόφαση του 25χρονου μέσου της ΑΕΚ, ήταν να φορέσει την φανέλα της Κροατίας. Είναι κάτι σημαντικό γι αυτόν και πλέον ο στόχος είναι να κερδίσει την πρόσκληση. Ακόμα και για την αποστολή η οποία θα συμμετάσχει το προσεχές καλοκαίρι στο Euro. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο.

Ο Λιούμπιτσιτς ήθελε επειγόντως να φύγει τον Γενάρη από τη Ντιναμό, καθώς, μεταξύ άλλων, θεωρούσε πως ο τρόπος που τον χρησιμοποιούσαν τον είχε κάνει... αόρατο για τον προπονητή της εθνικής Κροατίας. Και θεωρούσε πως στην ΑΕΚ και με βάση αυτά που είχε συζητήσει με τον Αλμέιδα, θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή του Ζλάτκο Ντάλιτς. Κάτι που ήδη έχει αρχίσει να το βλέπει να συμβαίνει.

Οι καλές εμφανίσεις του Λιούμπιτσιτς και τα δυο γκολ που έχει πετύχει με την ΑΕΚ, έστω παίζοντας κυρίως αλλαγή μέχρι τώρα, δεν έχουν περάσει απαρατήρητα στην Κροατία. Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Ντάλιτς παρακολουθεί την περίπτωση του 25χρονου χαφ της ΑΕΚ. Βεβαίως δεν είναι καθόλου εύκολο για τον Λιούμπιτσιτς να διεκδικήσει θέση στην αποστολή της Κροατίας για το Euro. Για περισσότερους από έναν λόγους.

Τα μάτια του Αλμέιδα σ' όλους, αλλά σε Μουκουντί και Φερνάντες λίγο... παραπάνω
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:16 - 19.03.2024

Τα μάτια του Αλμέιδα σ' όλους, αλλά σε Μουκουντί και Φερνάντες λίγο... παραπάνω

Για τον Αλμέιδα όλα όσα θα δει στο αυριανό φιλικό της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Λεμεσού έχουν την σημασία τους, αλλά η αγωνιστική του Μουκουντί και του Φερνάντες είναι λίγο πιο μεγάλης αξίας

Όμως είναι ένας μεγάλος στόχος, τον οποίο ο μέσος της ΑΕΚ είναι αποφασισμένος να τον κυνηγήσει μέχρι... τέλους. Κάτι που δεδομένα περνάει και μέσα από τις εμφανίσεις που θα κάνει στα playoffs με την ΑΕΚ και ειδικά στα ντέρμπι. Ενώ δεδομένα θα είναι χρήσιμο στον Λιούμπιτσιτς το αυριανό φιλικό της Ένωσης με τον Απόλλωνα Λεμεσού, καθώς θα του δώσει πολλά αγωνιστικά λεπτά και ως εκ τούτου ακόμα καλύτερο «κούμπωμα», στο αγωνιστικό μοντέλο του Αλμέιδα.