Η σχέση Μελισσανίδη και Αλμέιδα δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ

Η σχέση Μελισσανίδη και Αλμέιδα δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 08:07 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:17 - 18.03.2024

Δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά στην σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ, ανάλογη σχέση προέδρου με προπονητή, σαν αυτή που έχουν «κτίσει» ο Μελισσανίδης με τον Αλμέιδα

Από τις πρώτες τους συζητήσεις, βρήκαν κώδικα επικοινωνίας. Όσο περνούσε ο καιρός αποκτούσαν όχι μόνο αμοιβαίο σεβασμό, αλλά κυρίως αμοιβαία εμπιστοσύνη. Ο αμοιβαίος θαυμασμός ήρθε επίσης πολύ γρήγορα. Στην συνέχεια ακολούθησαν και όλο και πιο τακτικές συναντήσεις. Και έφτασαν σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Ματίας Αλμέιδα, να περνούν οικογενειακά το διήμερο της Αποκριάς στα νησιά του Αργοσαρωνικού και το Ναύπλιο. Χωρίς να είναι η πρώτη φορά που έχουν φύγει μαζί και οικογενειακώς σε τέτοιες μίνι αποδράσεις από την Αθήνα.

Είναι πολύ προφανές πως ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ και ο Αργεντινός τεχνικός έχουν μια εξαιρετική, μια ιδιαίτερη σχέση. Όμως αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία και ίσως λέει και πολλά για την συνταγή της επιτυχίας που έχει βρει η ΑΕΚ, είναι ποτέ ξανά στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, δεν έχει προκύψει ανάλογη σχέση ανάμεσα στον πρόεδρο και τον προπονητή. Σχέση τόσο στενά φιλική, σχέση με τέτοιο δέσιμο και τέτοια εμπιστοσύνη.

Η σχέση που έχει "κτίσει" ο Μελισσανίδης με τον Αλμέιδα, παραπέμπει πολύ και έχει πολλά κοινά, μ' αυτή με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Με την διαφορά πως εκείνη η σχέση απέκτησε περισσότερο τέτοια χαρακτηριστικά, με την πάροδο του χρόνου και πολύ μετά από τότε που ο "Ντούσκο" ήταν προπονητής της ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης διοικητικός ηγέτης. Παρότι από τότε είχε αρχίσει και αυτή να οικοδομείται.

Επίσης πολύ στενή σχέση είχαν και ο Ντέμης Νικολαϊδης με τον Φερνάντο Σάντος. Αφενός όμως αυτή είχε κτιστεί από την εποχή που ο Ντέμης ήταν ποδοσφαιριστής και ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν προπονητής στην ΑΕΚ. Αφετέρου παρότι δεδομένα υπήρχε και η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ο θαυμαστός και η φιλία, στα δυο χρόνια που ο Νικολαϊδης ήταν πρόεδρος και ο Σάντος προπονητής, η σχέση δεν ήταν ίδια μ' αυτή που έχει τώρα ο Μελισσανίδης με τον Αλμέιδα.

Προφανώς και όλο αυτό εξηγεί πολλά. Δίνει την εξήγηση για το πόσο ευτυχισμένος αισθάνεται ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ και τον λόγο που πολλές φορές έχει πει πως θα ήθελε να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα. Από την άλλη μεριά, η σχέση αυτή δίνει την εξήγηση για το γεγονός πως με τον Αλμέιδα προπονητή, ο Μελισσανίδης έχει κάνει τις τρεις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της ΑΕΚ. Είναι το ζήτημα της εμπιστοσύνης που προφανώς δεν υπήρχε ποτέ ξανά.\

Φυσικά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το "για πάντα" δεν υπάρχει. Όσο σπάνια και αν είναι η σχέση ανάμεσα στον πρόεδρο και στον προπονητή. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα φέρει η ζωή στο ποδόσφαιρο. Σίγουρο είναι, πως ανάλογη σχέση σαν αυτή του Μελισσανίδη με τον Αλμέιδα, δεν έχει υπάρξει ξανά στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ.