Ο Γκαρσία αποφάσισε το πιο... εξπρές ταξίδι στην εθνική του, λόγω της μάχης της ΑΕΚ για τον τίτλο

Λιβάι Γκαρσία

Ο Γκαρσία αποφάσισε το πιο... εξπρές ταξίδι στην εθνική του, λόγω της μάχης της ΑΕΚ για τον τίτλο

Κώστας Τσίλης 16:00 - 17.03.2024

Όσο το δυνατόν λιγότερες μέρες δουλειάς στην ΑΕΚ θέλει να χάσει ο Γκαρσία λόγω της εθνικής του, γι αυτό και επέλεξε να κάνει ταξίδι εξπρές και να χάσει και ένα παιχνίδι

Για τον Λιβάι Γκαρσία έχει τεράστια σημασία να βρει ξανά τον αγωνιστικό του ρυθμό, τώρα που έχει μπει η ΑΕΚ στην τελική ευθεία της μάχης για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Και δεν θα ήθελε, αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, να χάσει ούτε μια μέρα δουλειάς στα Σπάτα. Ειδικά από την στιγμή που μόλις έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό του.

Θα την βρει ο Αλμέιδα την λίμνη, διότι είναι ο μόνος που ξέρει κατά πού πέφτει
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

18:03 - 16.03.2024

Θα την βρει ο Αλμέιδα την λίμνη, διότι είναι ο μόνος που ξέρει κατά πού πέφτει

Μπλεξίματα πολλά και ακατανόητα, εμπόδια μικρά και μεγάλα, αλλά ό,τι και να γίνει με το πρόγραμμα της ΑΕΚ στα Play Offs, η πραγματικότητα είναι πως ο Αλμέιδα και είναι έμπειρος απ' αυτή την ιστορία και την έχει ήδη φέρει εις πέρας άψογα μια φορά και αυτό είναι κάτι που θα μετρήσει πολύ - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Από την άλλη μεριά, προφανώς για τον Γκαρσία έχει σημασία και η εθνική του ομάδα. Εξάλλου δεν έχει λείψει ποτέ από αγωνιστική υποχρέωση του Τρινιντάντ. Ούτε και τώρα θα λείψει. Όμως αυτή την φορά ο Λιβάι έφτιαξε με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμα του, ώστε να χάσει όσο το δυνατόν λιγότερες προπονήσεις με την ΑΕΚ. Και κυρίως να επιστρέψει όσο το δυνατόν νωρίτερα, πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Γι αυτό και θα κάνει το πιο... εξπρές ταξίδι του στην εθνική του.

Ο Γκαρσία θα ενσωματωθεί μέσα στην εβδομάδα στην αποστολή του Τρινιντάντ. Και θα αγωνιστεί κανονικά στο παιχνίδι με τον Καναδά το προσεχές Σαββάτο 23 του μηνός, που είναι επίσημο για το πρωτάθλημα εθνών βόρειας και κεντρικής Αμερικής αλλά και Καραϊβικής. Ωστόσο αυτό θα είναι το μοναδικό ματς της εθνικής του, που θα παίξει ο Λιβάι σ' αυτό το ταξίδι. Δεν θα μείνει για ένα φιλικό που είναι προγραμματισμένο στις 26 του μηνός. Προφανώς κατόπιν συνεννόησης και με τον ομοσπονδιακό προπονητή του.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως την Κυριακή 24 του μηνός, ο Γκαρσία θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής για την Ελλάδα. Αναλόγως με τις πτήσεις και τον προγραμματισμό που θα γίνει από τον Αλμέιδα για τις προπονήσεις, ίσως ο Λιβάι προλάβει να βρίσκεται εγκαίρως στα Σπάτα ακόμα και την Δευτέρα 25. Σίγουρα όμως, θα βρίσκεται ξανά στις προπονήσεις της ΑΕΚ από την Τρίτη και επί της ουσίας θα έχει μια γεμάτη εβδομάδα δουλειάς, πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 31 Μαρτίου.