Ο Αλμέιδα άλλαξε (αναγκαστικά) τον σχεδιασμό του και έκανε κάτι που δεν το συνηθίζει

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα άλλαξε (αναγκαστικά) τον σχεδιασμό του και έκανε κάτι που δεν το συνηθίζει

Κώστας Τσίλης 23:00 - 15.03.2024

Ο προγραμματισμός που είχε κάνει ο Αλμέιδα ήταν για ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό την Κυριακή, αλλά τελικά υποχρεώθηκε να δώσει στους ποδοσφαιριστές του ένα (ακόμα) διήμερο ρεπό.

Είναι δεδομένο πως ο Ματίας Αλμέιδα θεωρεί σημαντικό να παίρνουν οι ποδοσφαιριστές του ανάσες και χρόνο για να αποφορτίζονται και να ξεκουράζονται. Από την άλλη μεριά, δεδομένα δεν είναι οπαδός των πολλών ρεπό, εν μέσω είτε προετοιμασίας, είτε πολύ περισσότερο κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Όταν δηλαδή πρέπει να γίνεται δουλειά.

«Θα έχουν χρόνο να ξεκουραστούν, όταν σταματήσουν το ποδόσφαιρο» είχε πει μεταξύ σοβαρού και αστείου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον χρόνο που θα χρειαζόντουσαν για να πάρουν ανάσες μετά το Gold Cup ο Γκαρσία και ο Πινέδα, μέχρι να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της ΑΕΚ. Γενικώς σ' αυτά τα σχεδόν δυο χρόνια, έχει φανεί πως ο Αλμέιδα δίνει χρόνο στους παίκτες του για ανάσες, αλλά βάζει πρώτα απ' όλα την σκληρή δουλειά.

Τώρα όμως, υποχρεώθηκε να κάνει κάτι που καθόλου δεν συνηθίζει. Ειδικά σε μια τέτοια περίοδο. Έδωσε δυο διήμερα ρεπό στους ποδοσφαιριστές του. Ένα την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, μετά το ματς στην Λαμία. Και ένα τώρα το Σαββατοκυριακό, καθώς έχει αναβληθεί η 2η αγωνιστική των playoffs. Φυσικά αυτό το διήμερο ο Αλμέιδα το είχε σχεδιάσει πολύ διαφορετικά. Με ντέρμπι την Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η σημασία της επιστροφής του Άμραμπατ, «σημάδι» για το μέλλον του στην ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:55 - 15.03.2024

Η σημασία της επιστροφής του Άμραμπατ, «σημάδι» για το μέλλον του στην ΑΕΚ

Το πόσο μεγάλη σημασία δίνει ο Αλμέιδα στην επιστροφή του Άμραμπατ στην αγωνιστική δράση, ίσως είναι και ένα "σημάδι" για το πως σκέφτεται το μέλλον του Μαροκινού στην ΑΕΚ μετά το καλοκαίρι

Ωστόσο η αναβολή λόγω του αιτήματος του προπονητή της εθνικής, υποχρέωσε τον Αλμέιδα να αλλάξει τον σχεδιασμό του. Και κυρίως να δώσει στους ποδοσφαιριστές του περισσότερο χρόνο ξεκούρασης, απ' ότι θα είχε υπολογίσει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν γινόταν όμως διαφορετικά. Το μοναδικό θετικό για τον Αργεντινό τεχνικό, είναι ποδοσφαιριστές που έχουν υποχρεώσεις από την Δευτέρα με τις εθνικές τους ομάδες, θα μπορέσουν να γεμίσουν τις «μπαταρίες» τους. Και αυτό πάντα έχει την αξία του.