Η σημασία της επιστροφής του Άμραμπατ, «σημάδι» για το μέλλον του στην ΑΕΚ

Νορντίν Άμραμπατ

i

Νορντίν Άμραμπατ/©intime

Η σημασία της επιστροφής του Άμραμπατ, «σημάδι» για το μέλλον του στην ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 18:55 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:00 - 15.03.2024

Το πόσο μεγάλη σημασία δίνει ο Αλμέιδα στην επιστροφή του Άμραμπατ στην αγωνιστική δράση, ίσως είναι και ένα "σημάδι" για το πως σκέφτεται το μέλλον του Μαροκινού στην ΑΕΚ μετά το καλοκαίρι

Προφανώς για τον Ματίας Αλμέιδα είναι λόγος ικανός για να είναι πανευτυχής, το γεγονός πως ήδη από χθες το απουσιολόγιο του είναι λευκό. Συνιστά άλλωστε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα είναι πως η επιστροφή κάποιων ποδοσφαιριστών από το ρόστερ της ΑΕΚ στην αγωνιστική δράση, έχει μια λίγο μεγαλύτερη βαρύτητα. Και σ' αυτή την κατηγορία, ανήκει ο Νορντίν Άμραμπατ.

Είναι γεγονός πως ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός συνιστά ένα πολύ κομβικό αγωνιστικό εργαλείο για τον Αλμέιδα. Κάτι που αποδεικνύεται και από τον τρόπο που ο Αργεντινός τεχνικός διαχειρίζεται (και) φέτος τον Άμραμπατ. Αλλά και απ' όσα κάνει μέσα στο γήπεδο ο Μαροκινός. Επιπλέον πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είναι σημαντικός και έξω από την τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο τρόπος που λειτουργεί και συμπεριφέρεται ο Άμραμπατ μέσα στα αποδυτήρια, είναι πολύ κομβικός για την ομάδα.

Δεδομένα λοιπόν, ο Αλμέιδα ήθελε πολύ να έχει πανέτοιμο τον Άμραμπατ για τις κρίσιμες μάχες των playoffs. Αυτό είναι σίγουρα το ένα κομμάτι. Το άλλο έχει να κάνει με το μέλλον του Μαροκινού μεσοεπιθετικού, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Ήδη σ' όλες τις συζητήσεις που κάνει ο Άμραμπατ, επιμένει πως έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να επιστρέψει στην Ολλανδία. Ακριβώς τα ίδια συζητούσε όμως και πέρυσι αλλά και πρόπερσι τέτοια εποχή.

Πάντα το κλειδί στην περίπτωση του Άμραμπατ, είναι το τι θέλει η ΑΕΚ και κυρίως τι θέλει ο Αλμέιδα. Η πραγματικότητα είναι πως ο Μαροκινός ανήμερα του ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των playoffs με τον Ολυμπιακό, κλείνει τα 37 του χρόνια. Από την άλλη μεριά, αφενός το κορμί του και όσα... αντέχει, είναι για 27άρη. Αφετέρου ο ρόλος μέσα στα αποδυτήρια, δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Και εννοείται πως οποιαδήποτε σκέψη του Αλμέιδα, θα έχει να κάνει αναλυτικά με τον ρόλο που θα μπορεί να έχει ο Άμραμπατ και στη νέα ΑΕΚ, που δεδομένα θα είναι ανανεωμένη.

Φυσικά και την δεδομένη χρονική στιγμή, απολύτως τίποτα δεν είναι «κλειδωμένο» ως προς το μέλλον του Άμραμπατ. Ούτε ο Αλμέιδα έχει πάρει την οριστική του απόφαση για την εισήγηση που θα κάνει. Κάτι που είναι και το πιο σημαντικό στην υπόθεση. Ούτε καν είναι απολύτως βέβαιο πως αυτή την φορά ο Άμραμπατ δεν το εννοεί πως είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στην Ολλανδία.

Το μόνο που σίγουρο την δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πως το γεγονός πως το συμβόλαιο του Μαροκινού λήγει το καλοκαίρι, δεν σημαίνει αυτόματα πως «τελειώνει» και από την ΑΕΚ. Χωρίς φυσικά να αποκλείεται το ενδεχόμενο, αυτή στο τέλος να είναι η εξέλιξη.