Η Λάτσιο αφήνει τον Αλμέιδα της ΑΕΚ κι έρχεται σε συμφωνία με τον Τούντορ

Τούντορ

i

Τούντορ/©Intime

Η Λάτσιο αφήνει τον Αλμέιδα της ΑΕΚ κι έρχεται σε συμφωνία με τον Τούντορ

Κώστας Τόπας 15:40 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:10 - 14.03.2024

Η Λάτσιο φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τον Ίγκορ Τούντορ, προκειμένου ο άλλοτε τεχνικός του ΠΑΟΚ να αναλάβει τα ηνία των «λατσιάλι».

Η Λάτσιο βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και ιταλικό δημοσίευμα ανέφερε την Τετάρτη (13/03) ότι έριχνε ματιές ακόμα και προς την πλευρά του Ματίας Αλμέιδα της ΑΕΚ.

«Θα ήταν μια πολύ ευπρόσδεκτη λύση, την οποία η Λάτσιο παρακολουθεί στενά», ανέφερε μεταξύ άλλων το ιταλικό δημοσίευμα για τον τεχνικό της Ένωσης, ο οποίος ήταν ένα από τα ονόματα που βρισκόταν στη λίστα των «λατσιάλι» για να διαδεχθεί τον Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Ωστόσο, οι Ιταλοί αναφέρουν πως ο Ίγκορ Τούντορ είναι αυτή τη στιγμή ο επικρατέστερος για να αναλάβει τα ηνία της Λάτσιο καθώς ο Κροάτης τεχνικός φαίνεται να είναι η κύρια επιλογή της διοίκησης των «λατσιάλι». Μια απόφαση που επιβεβαιώνεται όχι μόνο από την ιστορία του με τον σύλλογο αλλά και από τις πρόσφατες εξελίξεις που υποδηλώνουν επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Ματέο Μορέτο, αναφέρει ότι ο άλλοτε τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει αναγνωριστεί ως ο κορυφαίος υποψήφιος για να διευθύνει τον σύλλογο. Ωστόσο, η πρόοδος στις συζητήσεις είναι πιο εμφανής τις τελευταίες ώρες, με πηγές κοντά στον σύλλογο να αναφέρουν εντατικοποίηση των επαφών με στόχο την οριστική σύναψη συμφωνίας.

Το κλειδί σε αυτό το πιθανό ραντεβού φαίνεται να είναι η αρμονία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών. Έχει προκύψει ότι υπάρχει εξαιρετική κατανόηση μεταξύ της διοίκησης της Λάτσιο και του ίδιου του Τούντορ, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν νωρίτερα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το συμβόλαιο που προτείνεται στον Κροάτη προπονητή θα καλύπτει το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν, με οψιόν περαιτέρω παράτασής του. Αυτό προσφέρει κάποια ευελιξία τόσο στον σύλλογο όσο και στον προπονητή, επιτρέποντάς τους να αξιολογήσουν την κατάσταση στο τέλος της σεζόν πριν λάβουν μακροπρόθεσμες αποφάσεις.

Η σημερινή κατάσταση φαίνεται να θέτει υπό αμφισβήτηση τη θέση του Τζιοβάνι Μαρτουσιέλο, του οποίου το μέλλον στον πάγκο της Λάτσιο είναι αβέβαιο. Ο Μαρτουσιέλο είχε προηγουμένως θεωρηθεί υποψήφιος για τον ρόλο, αλλά το ενδιαφέρον για τον Τούντορ φαίνεται να έχει αλλάξει τις προοπτικές. Αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, η γενική ατμόσφαιρα γύρω από τη διαπραγμάτευση φαίνεται θετική και προσανατολισμένη προς μια ταχεία ολοκλήρωση.