Τέλος από τη Λάτσιο ο Σάρι, υπέβαλε την παραίτησή του

Μαουρίτσιο Σάρι

i

Μαουρίτσιο Σάρι/©Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images/Ideal Images

Τέλος από τη Λάτσιο ο Σάρι, υπέβαλε την παραίτησή του

Πάνος Κορομηλάς 20:17 - 12.03.2024

Ο Μαουρίτσιο Σάρι αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Λάτσιο, αφού υπέβαλε την παραίτησή του μετά τη νέα ήττα από την Ουντινέζε.

Το κλίμα στη Λάτσιο εδώ και αρκετό διάστημα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα της Ρώμης δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, μετράει συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να έχει υποχωρήσει στην ένατη θέση της Serie A, ενώ θυμίζουμε πως αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League, παρά τη νίκη της στον πρώτο αγώνα επί της Μπάγερν Μονάχου στη Ρώμη.

Τη Δευτέρα (11/3), φιλοξένησε την Ουντινέζε στο «Ολίμπικο» με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα βελτίωνε το κλίμα στις τάξεις της ομάδας. Δεν τα κατάφερε ούτε εκεί όμως, γνώρισε την ήττα με 2-1, με αποτέλεσμα να χειροτερέψει το ήδη επιβαρυμένο κλίμα για τον Μαουρίτσιο Σάρι.

Έτσι, ο Ιταλός τεχνικός φρόντισε να τερματίσει τη συνεργασία των δύο πλευρών, κάνοντας γνωστό πως παραιτήθηκε από τη θέση του.

Θυμίζουμε πως ο Σάρι το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε ανοιχτή κόντρα ακόμη και με παίκτες της ομάδας. Μετά την ήττα από την Αταλάντα τον Φεβρουάριο, είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα επεισόδιο μέσα στα αποδυτήρια, ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του τις ευθύνες για την απογοητευτική εικόνα.

«Πιστεύετε δηλαδή ότι εγώ είμαι το πρόβλημα στην ομάδα; Αν έχετε τα αρχ@@ να πάτε να το πείτε στον πρόεδρο, Λοτίτο» είχε πει στους παίκτες του, κάνοντας σαφές πως το γυαλί είχε αρχίσει να ραγίζει.

Αποχώρησε λοιπόν και επίσημα από τους «λατσιάλι», βάζοντας τέλος σε μια συνεργασία 2,5 χρόνων. Ανέλαβε την ομάδα τον Ιούνιο του 2021 και έκατσε στον πάγκο της για 137 παιχνίδια. Μέσα σε αυτό το διάστημα, μέτρησε 65 νίκες 30 ισοπαλίες και 42 ήττες, όμως η φετινή χρονιά εξελίσσεται άσχημα, με τον σύλλογο να έχει μείνει αρκετά μακριά από τους στόχους που είχαν τεθεί το περασμένο καλοκαίρι.

Με 12 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και 12 ήττες στη Serie A και έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη των παικτών του, ο Σάρι δύσκολα θα μπορούσε να συνεχίσει σε αυτή τη θέση.