Η ώρα του Μανδά στη Λάτσιο - Εκτός για τρεις εβδομάδες ο Προβεντέλ

Μανδάς

i

© Lazio

Η ώρα του Μανδά στη Λάτσιο - Εκτός για τρεις εβδομάδες ο Προβεντέλ

Πάνος Κορομηλάς 17:04 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 12.03.2024

Ο Χρήστος Μανδάς αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού στη Λάτσιο για τις επόμενες εβδομάδες, μετά τον τραυματισμό του Ιβάν Προβεντέλ στον αγώνα με την Ουντινέζε.

Η Λάτσιο γνώρισε την ήττα από την Ουντινέζε (2-1) στην αναμέτρηση για την 28η αγωνιστική της Serie A. Μια ήττα που κράτησε την ομάδα στην ένατη θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση επτά βαθμών από την έκτη θέση, που δίνει εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Ο Λούκα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ούντινε, οι «λατσιάλι» ισοφάρισαν χάρη σε ένα αυτογκόλ του Γιανέτι, όμως ο Ζαράγκα ευστόχησε από την άσπρη βούλα, χαρίζοντας ένα τρίποντο - ανάσα στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του για παραμονή στην κατηγορία.

Τα αρνητικά για την ομάδα της Ρώμης όμως δε σταμάτησαν εκεί. Εκτός από τους τρεις βαθμούς, έχασαν και τον βασικό τους τερματοφύλακα, Ιβάν Προβεντέλ, με τραυματισμό στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Χρήστος Μανδάς πέρασε λοιπόν στη θέση του, κάνοντας το ντεμπούτο του στη Serie A, έστω και για λίγα λεπτά.

Μετά την ολοκλήρωση του ματς και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, έγινε γνωστή και η διάγνωση του τραυματισμού του Ιταλού τερματοφύλακα. Ο Ιβάν Προβεντέλ , υπέστη βαρύ διάστρεμμα στον αστράγαλο και θα μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Έλληνας τερματοφύλακας αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού, έχοντας μπροστά του μια πολύ καλή ευκαιρία να αποδείξει πως αξίζει τη θέση στην ενδεκάδα.

Εάν επιβεβαιωθεί το διάστημα της απουσίας του Προβεντέλ, ο Μανδάς είναι πιθανό να αγωνιστεί τουλάχιστον σε τρεις αναμετρήσεις της Λάτσιο, απέναντι σε Φροζινόνε και Γιουβέντους για το πρωτάθλημα, αλλά και το ματς με τους «μπιανκονέρι» για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Θυμίζουμε πως στην τρέχουσα σεζόν μετρούσε μόλις μια εμφάνιση πριν το ματς με την Ουντινέζε, στο ντέρμπι της πόλης κόντρα στη Ρόμα, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Η ομάδα του πήρε την πρόκριση επικρατώντας με 1-0, με τον Μανδά να είναι εκ των διακριθέντων, έχοντας μια καθοριστική επέμβαση σε σουτ του Μπελότι, λίγα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.