Από φαβορί για τίτλο στην κατάρρευση: Η Γιουβέντους τα έχασε όλα σε δύο μόλις μήνες

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

i

PrtScr

Από φαβορί για τίτλο στην κατάρρευση: Η Γιουβέντους τα έχασε όλα σε δύο μόλις μήνες

Κώστας Τόπας 15:06 - 11.03.2024

Η Γιουβέντους έχει κερδίσει μόλις ένα παιχνίδι από τα επτά τελευταία, έχει δεχθεί 11 γκολ και σήμερα βρίσκεται 17 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ σε λιγότερο από δύο μήνες.

Η ισοπαλία 2-2 της Γιουβέντους με την Αταλάντα στο «Allianz Stadium» την Κυριακή (10/03) επέτρεψε στη Μίλαν να ξεπεράσει τους παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη δεύτερη θέση του πίνακα της Serie A. Οι «μπιανκονέρι» πρέπει να ευχαριστήσουν τον Ντανιέλε Ρουγκάνι για το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις κόντρα στη Φροζινόνε πριν από δύο εβδομάδες, το οποίο τους επέτρεψε να κερδίσουν το μοναδικό ματς από τα τελευταία επτά.

Πλέον, η «Γηραιά Κυρία» έχει δεχθεί 11 γκολ στις τελευταίες επτά εξόδους της στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ επίσης έχει δει την εστία της να παραβιάζεται δύο φορές σε τέσσερα συνεχόμενα ματς για πρώτη φορά υπό τον Αλέγκρι. Η Γιουβέντους κυριολεκτικά κατέρρευσε, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από λιγότερο από δύο μήνες, τα ιταλικά ΜΜΕ την έβλεπαν ως αξιόπιστη διεκδικήτρια του τίτλου. Η ομάδα του Ιταλού τεχνικού ήταν μόλις δύο βαθμούς κάτω από την Ίντερ.

Τώρα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει από τη στιγμή μάλιστα που οι «νερατζούρι» έχουν ξεφύγει στη βαθμολογία είναι στο +17 από τη Γιουβέντους. Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Γιουβέντους Αλέγκρι δεν πίστευε ποτέ ότι οι «μπιανκονέρι» ήταν διεκδικητές του τίτλου και επέμεινε ότι ο κύριος στόχος ήταν η πρόκριση στο Champions League.

Η Αταλάντα «φρέναρε» τη Γιουβέντους και την έριξε στην τρίτη θέση της Serie A
SERIE A

20:52 - 10.03.2024

Η Αταλάντα «φρέναρε» τη Γιουβέντους και την έριξε στην τρίτη θέση της Serie A

Φρένο έβαλε η Αταλάντα στη Γιουβέντους, με τον Κουπμάινερς να σημειώνει δύο γκολ και να χαρίζει στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Στην τρίτη θέση έπεσαν οι «μπιανκονέρι», μετά τη νίκη της Μίλαν επί της Έμπολι νωρίτερα.

«Όλοι έχουμε έναν στόχο και οι οπαδοί πρέπει επίσης να αναγνωρίσουν ότι θέλουν να μας δουν στο Champions League. Μπορεί η ομάδα να δέχεται κριτική, το ίδιο και ο προπονητής, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για τις προσπάθειές μας. Προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, δεν είναι πάντα δυνατό, και η πρόκριση στο Champions League είναι ο στόχος. Δεν έχει σημασία αν το σφραγίσουμε με το τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα, το σημαντικό είναι να το πάρουμε», είχε πει χαρακτηριστικά ο Αλέγκρι.