Η Ίντερ που σπάει όλα τα ρεκόρ: Καλύτερη από τη Νάπολι του Σπαλέτι και τη Γιουβέντους των 102 βαθμών (vid)

Ίντερ

i

Photo by Mattia Pistoia - Inter/Inter via Getty Images

Η Ίντερ που σπάει όλα τα ρεκόρ: Καλύτερη από τη Νάπολι του Σπαλέτι και τη Γιουβέντους των 102 βαθμών (vid)

Κώστας Τόπας 10:24 - 10.03.2024

Οι Νερατζούρι κυριαρχούν ολοένα και περισσότερο στη Serie A. Μετά από 28 αγωνιστικές, έχουν συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από τη Νάπολι του Σπαλέτι και καλύτερα στατιστικά από τους 102 βαθμούς της Γιουβέντους.

Στο Dall'Ara της Μπολόνια, η Ίντερ έστειλε ένα ακόμη αδιαμφισβήτητο μήνυμα σε όλο τους ανταγωνιστές της. Οι Νερατζούρι θριάμβευσαν επί της Μπολόνια, κερδίζοντας οριακά (1-0) μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, και παράλληλα διευρύνοντας το σερί των νικηφόρων αποτελεσμάτων.

Περιμένοντας τα παιχνίδια της Γιουβέντους και της Μίλαν με Αταλάντα και την Έμπολι αντίστοιχα, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι πετά στο +18 της βαθμολογίας και βρίσκεται «αγκαλιά» με το scudetto. Η πορεία της Ίντερ είναι απλά ασταμάτητη. Οι «νερατζούρι» έχουν δώσει τρελό ρυθμό στο πρωτάθλημά τους, καταρρίπτοντας κάθε είδος ρεκόρ και τώρα το μόνο που μένει είναι το πότε μαθηματικά θα πιστοποιήσουν τον ιταλικό θρίαμβο. προκειμένου να ράψουν το δεύτερο αστέρι στη φανέλα τους.

Το τρομερό ρεκόρ νικών μέσα στο 2024

Η σύγκριση της λέξης «τελειότητα» με το 2024 της Ίντερ είναι κάτι αυτόματο και περιγράφει την έκταση των αριθμών που εμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο από την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι. Από την αρχή της χρονιάς, μάλιστα, η Ίντερ έχει κερδίσει 13 στους 13 αγώνες, πετυχαίνοντας μια εντυπωσιακή σειρά επιτυχιών.

Από τις 6 Ιανουαρίου, ξεκινώντας από το 2-1 εντός έδρας επί της Βερόνα, ο Λαουτάρο Μαρτίνες και οι συμπαίκτες του σημείωσαν 10 συνεχόμενες επιτυχίες στο πρωτάθλημα, στις οποίες προστίθενται οι δύο νίκες στο Σούπερ Καπ Ιταλίας κόντρα σε Λάτσιο και Νάπολι. εκτός από τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Champions League εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Καλύτερη από τη Νάπολι του Σπαλέτι

Μετά από 28 αγωνιστικές πρωταθλήματος, η Ίντερ έχει συγκεντρώσει 75 βαθμούς από τους 84 διαθέσιμους. Σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης οι «νερατζούρι» έχουν συγκεντρώσει ακόμη και έξι βαθμούς περισσότερους από τη Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι, που τη σεζόν 2022/23 κυριάρχησε στο πρωτάθλημα προκαλώντας εντυπωσιακά κενά στους αντιπάλους τους. Σε σύγκριση με τη Νάπολι του Σπαλέτι, η Ίντερ βελτίωσε τόσο τα γκολ που πέτυχε (70, έναντι των «παρτενοπέι» 64) όσο και τα γκολ που δέχτηκε (13 έναντι 20).

Η σύγκριση με τη Γιουβέντους των 102 βαθμών

Από τις πιο κυρίαρχες ομάδες της τελευταίας δεκαετίας στη Serie A, είναι αδύνατο να μην αναφερθεί η Γιουβέντους του Αντόνιο Κόντε που τη σεζόν 2013/14 κατέκτησε το πρωτάθλημα με 102 βαθμούς, κερδίζοντας 33 παιχνίδια στα 38. Σε σύγκριση με τη Γιούβε, η Ίντερ μπόρεσε να τα πάει ακόμα καλύτερα. Οσον αφορά τους βαθμούς, και οι δύο ομάδες είχαν φτάσει στην 28η αγωνιστική με 75 βαθμούς στη βαθμολογία, αλλά η Ίντερ έφτασε σε αυτό το σκορ σκοράροντας άλλα έξι γκολ και δεχόμενη έξι λιγότερα.

Η ευκαιρία για νέο ρεκόρ

Η Ίντερ εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να ξεπεράσει το ιστορικό ρεκόρ των 102 βαθμών που κατέγραψε σε ένα μόνο πρωτάθλημα η Γιουβέντους τη σεζόν 2013/14. Οι «νερατζούρι», που έφτασαν τους 75 βαθμούς μετά από 28 αγωνιστικές, θα μπορούσαν να φτάσουν τους 105 κερδίζοντας και τους υπόλοιπους δέκα αγώνες, επομένως μαθηματικά βρίσκονται ακόμη σε προσπάθεια να ξαναγράψουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ στο ιταλικό ποδόσφαιρο.