Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τον Πινέδα αλλά και την ΑΕΚ

Ορμπελίν Πινέδα

i

©Intime

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τον Πινέδα αλλά και την ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 12:33 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 14.03.2024

Ο Πινέδα έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ από τις υποχρεώσεις της εθνικής του και τα ταξίδια και θα συνεχίσει να... ταλαιπωρείται

Κάθε φορά που υπάρχει μια διακοπή πρωταθλήματος για υποχρεώσεις εθνικών ομάδων, το πιθανότερο είναι πως το πρώτο πράγμα που κάνει ο Ματίας Αλμέιδα, είναι να κοιτάζει το πρόγραμμα των παιχνιδιών του Μεξικού. Όχι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τον Αργεντινό τεχνικό τι θα κάνει ο Ορμπελίν Πινέδα και λιγότερο οι υπόλοιποι διεθνείς της ΑΕΚ. Όμως καθαρά πρακτικά, οι υποχρεώσεις του Μεξικανού χαφ με την εθνική του, αποτελούν ένα "αγκάθι". Και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και για την ΑΕΚ.

Εξυπακούεται πως ο Πινέδα είναι πάντα πανευτυχής όταν φοράει το εθνόσημο. Ειδικά τώρα που είναι και από τους πλέον βασικούς της εθνικής. Επίσης και τον Αλμέιδα τον χαροποιεί να έχει σημαντικό ρόλο στο Μεξικό ο παίκτης του. Όμως από την άλλη μεριά, αυτό που συμβαίνει στην πράξη, είναι πως ο Πινέδα ταλαιπωρείται περισσότερο από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ από τις υποχρεώσεις της εθνικής του ομάδας.

Ο Μεξικανός μετά την απαιτητική περυσινή σεζόν του νταμπλ, έκανε ελάχιστες διακοπές το καλοκαίρι, καθώς είχε το Gold Cup και μετά μπήκε κατευθείαν στην προετοιμασία της ΑΕΚ. Ενώ από τον Σεπτέμβρη μέχρι και τον Νοέμβρη, είχε υποχρεωθεί να ταξιδέψει τρεις φορές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, για υποχρεώσεις του Μεξικού. Μάλιστα είχε υποχρεωθεί να μιλήσει ακόμα δημόσια ο Αλμέιδα, για την ανάγκη και οι ιθύνοντες της εθνικής του ομάδας, να διαχειριστούν καλύτερα και επί της ουσίας να προστατεύσουν τον Πινέδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως τις δυο από τις τρεις φορές που ο Πινέδα ταξίδεψε στο Μεξικό, στο πρώτο ματς πρωταθλήματος μετά την επιστροφή του, ο Αλμέιδα τον άφησε εκτός ενδεκάδας. Διακρίνοντας πόσο καταπονημένος ήταν από το ταξίδι ο Μεξικανός. Και ας ήταν ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια την πρώτη φορά και παιχνίδι ζόρικο με τον Αστέρα στην Τρίπολη την δεύτερη.

Τώρα και πάλι ο Πινέδα θα χρειαστεί να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Αυτή την φορά τουλάχιστον, δεν είναι τόσο "στενά" τα χρονικά περιθώρια για την επιστροφή του στην Αθήνα. Το Μεξικό παίζει στα ημιτελικά του National League, ξημερώματα Παρασκευής 22 Μαρτίου. Και αν προκριθεί στον τελικό, το ματς είναι τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 του μηνός. Αυτό σημαίνει πως θεωρητικά μπορεί να προλάβει να έχει επιστρέψει στα Σπάτα, ακόμα και για την προπόνηση της Τετάρτης, πριν από το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Βεβαίως η ταλαιπωρία για τον Πινέδα και κατ' επέκταση για την ΑΕΚ, δεν σταματά εδώ. Διότι στα τέλη Ιούνη υπάρχει το Κόπα Αμέρικα, στο οποίο δίνει το παρών το Μεξικό. Αυτό σημαίνει πως και πάλι θα χρειαστεί να χάσει κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ενώ και η ξεκούραση του θα είναι λίγη, καθώς υπάρχουν στις αρχές του Ιούνη, φιλικά προετοιμασίας.