Αποδεικνύεται πως ο Αλμέιδα είχε «μελετήσει» πολύ καλά τον Πόνσε
i

Ματίας Αλμέιδα και Έκι Πόνσε/©intime

Αποδεικνύεται πως ο Αλμέιδα είχε «μελετήσει» πολύ καλά τον Πόνσε

Κώστας Τσίλης 16:22 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:22 - 13.03.2024

Ο Πόνσε έχει φτάσει ήδη στα 13 γκολ στη σεζόν με την ΑΕΚ, τα 11 εξ αυτών μέσα στο 2024 και αυτό είναι κάτι που ο Αλμέιδα το περίμενε γιατί το είχε «διαβάσει» στην αγωνιστική συμπεριφορά του Αργεντινού φορ.

Μπορεί την περασμένη Κυριακή στην Λαμία ο Λιβάι Γκαρσία να «έκλεψε» την παράσταση με τα δυο πανέμορφα γκολ που πέτυχε μόλις μπήκε ως αλλαγή στο ματς. Όμως η πραγματικότητα είναι πως την «μπουγάδα» της νίκης για την ΑΕΚ, είχε προλάβει να την «καθαρίσει» από πριν ο Έκι Πόνσε. Ο Αργεντινός φορ ήταν ο κορυφαίος της Ένωσης, ενώ πέτυχε και με εξαιρετική εκτέλεση το 2-0.

Μάλιστα η αλήθεια είναι πως ο Πόνσε «τρέχει» ένα εντυπωσιακό σερί στο σκοράρισμα μέσα στο 2024. Από τις 21 του Γενάρη μέχρι τώρα, έχει πετύχει συνολικά 11 γκολ στο πρωτάθλημα. Είναι μέσα στο κόλπο ακόμα και για την «μάχη» του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, έστω και αν πρέπει σ' αυτή την κούρσα να ανταγωνιστεί ακόμα και τον συμπαίκτη του, τον Γκαρσία.

Πάντως για τον Ματίας Αλμέιδα, έχει τεράστια σημασία και το γεγονός πως ο Γκαρσία και ο Πόνσε μαζί έχουν πετύχει συνολικά 25 γκολ στο πρωτάθλημα. Αλλά και η αγωνιστική συμπεριφορά του Αργεντινού φορ σ' αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν. Κάτι, που ο τεχνικός της ΑΕΚ το περίμενε πως θα συμβεί. Είχε μελετήσει πολύ, πριν καν δώσει το πράσινο φως για να γίνει το καλοκαίρι η μεταγραφή, τον τρόπο που ο Πόνσε λειτουργεί.

Στο πρώτο μισό της σεζόν, όταν ο Αργεντινός φορ μετρούσε μόλις δυο γκολ (ένα στο πρωτάθλημα και ένα στην Ευρώπη), ο Αλμέιδα επέμενε πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής χρειάζεται τον χρόνο του για να μπορέσει αφενός να προσαρμοστεί, αφετέρου να κουμπώσει στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Κυρίως αυτό που έλεγε ο Αργεντινός τεχνικός, είναι πως ο Πόνσε είχε συνηθίσει τα τελευταία δυο χρόνια, να παίζει σε μια ομάδα με εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό στίλ απ' αυτό της ΑΕΚ.

Χρειαζόταν ουσιαστικά να κάνει στην Έλτσε και το ισπανικό πρωτάθλημα, εντελώς διαφορετικά πράγματα, σε σχέση μ' αυτά που απαιτούσε το αγωνιστικό μοντέλο του Αλμέιδα. Έπρεπε να αλλάξει συνολικά τον τρόπο παιχνιδιού του ο Πόνσε και αυτό απαιτούσε χρόνο. Επέμενε πολύ σ' αυτό ο Αλμέιδα και προσπαθούσε να το διαχειριστεί και με τον ίδιο τον Αργεντινό φορ.

Μαζί με τη χρηματιστηριακή αξία, «εκτοξεύεται» και η «τρέλα» του Μελισσανίδη για τον Γκαρσία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:45 - 11.03.2024

Μαζί με τη χρηματιστηριακή αξία, «εκτοξεύεται» και η «τρέλα» του Μελισσανίδη για τον Γκαρσία

Όσο ο Γκαρσία βάζει γκολ «ποιήματα» όπως αυτό στην Λαμία, αυξάνεται εκτός από την χρηματιστηριακή του αξία και η "τρέλα" που έχει γι' αυτόν ο Μελισσανίδη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του παίκτη στην ΑΕΚ

Επίσης ο Αλμέιδα είχε «διαβάσει» και τα πεπραγμένα του Πόνσε, στο πρώτο πέρασμα του από την Ελλάδα και την ΑΕΚ. Σ' εκείνη την σεζόν, ο Αργεντινός φορ είχε πετύχει συνολικά 21 γκολ. Μόλις τα επτά ήταν στο πρώτο μισό. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο Πόνσε πέτυχε τα διπλάσια γκολ. Κάτι που προφανώς και δεν ήταν ούτε τυχαίο, ούτε συγκυριακό. Κάτι που προφανώς το είχε «διαβάσει» ο Αλμέιδα.