Ο άνθρωπος πίσω από το μπλουζάκι - σαμουράι του Αλμέιδα στο Sportal: «Όταν τον συνάντησα, από την υπερένταση θα μπορούσα να περπατήσω μέχρι το Σούνιο»

Ο άνθρωπος πίσω από το μπλουζάκι - σαμουράι του Αλμέιδα στο Sportal: «Όταν τον συνάντησα, από την υπερένταση θα μπορούσα να περπατήσω μέχρι το Σούνιο»

Πηνελόπη Παπαδήμου 10:54 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 12.03.2024

Ο Δ.Χ γνωστός ως darkside_R21 συνάντησε τον Ματίας Αλμέιδα και του χάρισε ένα μπλουζάκι με τη μορφή του Αργεντινού προπονητή ως σαμουράι. Ο φίλος της Ένωσης μίλησε στο Sportal για την αγάπη του για την ΑΕΚ αλλά και το συναπάντημά του με τον Αργεντινό προπονητή.

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μία ιδέα που απέκτησε σάρκα και οστά και η αγάπη για την ΑΕΚ που έφτασε μέχρι τη συνάντηση με τον Ματίας Αλμέιδα.

Ο Δ.Χ, που ζήτησε να τον αποκαλούμε darkside_R21 ξεκίνησε δειλά και με όπλο του την αγάπη για την Ένωση να συνθέτει εικόνες. Το Sportal συνομίλησε με τον φίλο της Ένωσης που συνάντησε τον Ματίας Αλμέιδα στα Σπάτα και του χάρισε ένα ιδιαίτερο μπλουζάκι με τη φιγούρα του Αργεντινού προπονητή ως σαμουράι.

«Έχω έναν λογαριασμό στο twitter που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "οπαδικός", όπου άρχισα μέσα από χιουμοριστικά σκετσάκια να πικάρω τους αντιπάλους και να σχολιάζω την ποδοσφαιρική επικαιρότητα», σημείωσε αρχικά ο darkside.

«Αγαπημένη μου περσόνα είναι ο Darth Vader και αυτός ήταν στο πρώτο μπλουζάκι που έβγαλα. Είδα έναν ενθουσιασμό, κυρίως από συνοπαδούς μου άνδρες και γυναίκες στο twitter. Μετά τα χιουμοριστικά σκετσάκια άρχισα να φτιάχνω avatar με τον Darth Vader και την ΑΕΚ ως θέμα. Ο Darth είναι αφιερωμένος στην ανιψιά μου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία τεσσάρων ετών. Ήταν ο αγαπημένος της ήρωας. Αγαπώ κι εγώ το Star Wars αλλά έχει να κάνει με την ανιψιά μου. Εκεί άρχισε ο κόσμος να μου ζητάει πράγματα. Ήταν ένας πχ που μου ζήτησε να κάνω τον Λάμπρο Κωνσταντάρα πρόεδρο της ΑΕΚ», εξήγησε ο φίλος της Ένωσης στο Sportal.

«Κάπου εκεί ξεκίνησα να δουλεύω ιδέες στο μυαλό. Ο Ματίας σε αρκετές συνεντεύξεις του έχει πει ότι του αρέσει και εφαρμόζει τη φιλοσοφία Bushido των Σαμουράι. Με βάση αυτά τα λόγια άρχισα να σκέφτομαι τον Ματίας ως Σαμουράι. Με κιτρινόμαυρη στολή και δούλευα το φόντο με τη σημαία της Αργεντινής, που είναι η χώρα της καταγωγής του. Ανέβασα, λοιπόν την τυπωμένη μπλούζα στο twitter», σημείωσε ο darkside_R21 για το μπλουζάκι με τη μορφή του Ματίας Αλμέιδα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο Sportal, τα μηνύματα του κόσμου ήταν που τον έσπρωξαν να κάνει το επόμενο βήμα. «Άρχισα να λαμβάνω πολλά θετικά μηνύματα από τον κόσμο κάτω από την ανάρτηση στο twitter αλλά και σε μηνύματα. Ήταν αρκετοί εκείνοι που μου είπαν να επικοινωνήσω με την ΠΑΕ. Αποφάσισα λοιπόν να στείλω στην κυρία Ανθή Παπακώστα. Δεν απαιτούσα κάποια απόκριση. Μου αρκούσε που έκανα ένα βήμα. Ως εκεί. Το Σάββατο που μας πέρασε είδα πως είχε απαντήσει ότι ο "κύριος Αλμέιδα επιθυμεί να σας συναντήσει". Η συνάντηση κανονίστηκε μέσω του κυρίου Πάνου Αναστασόπουλου (σ.σ υπευθυνος του ποδ. τμήματος και μεταφραστής του Ματίας Αλμέιδα). Πράγματι, μίλησα με τον κύριο Αναστασόπουλο που είναι ένας ευγενέστατος και ζεστός άνθρωπος και κανονίστηκε να πάω στην προπόνηση της ομάδας», διευκρίνισε ο darkside_R21.

«Αυτό που έζησα εκείνη τη στιγμή, δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Ακόμη και το ότι μου ζητήθηκε να μιλήσω γι' αυτό το θέμα μου φαίνεται εξωπραγματικό. Τεράστια συγκίνηση. Από την υπερένταση θα μπορούσα να περπατήσω μέχρι το Σούνιο και πίσω. Δεν μπορεί κανένα υλικό, αντικείμενο ή χρηματικό ποσό να φτάσει το συναίσθημα που μου έβγαλε αυτή η μέρα», είπε για εκείνη την ημέρα ο darkside_R21.

Φυσικά, ο φίλος της Ένωσης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητής της ΑΕΚ. «Δεν υπάρχει ο Ματίας Αλμέιδα ως άνθρωπος! Ξέρει να εκτιμά, όπως ότι ένας άγνωστος έκατσε κι έφτιαξε κάτι γι' αυτόν. Αυτή η κίνηση δείχνει όλο του τον χαρακτήρα νομίζω. Δεν είναι τυχαίο που τον λατρεύουμε εμείς οι ΑΕΚτζήδες», σχολίασε ο darkside_R21.

«Έγινα ΑΕΚ μέσα σε σόι Ολυμπιακών», αναφέρει με μπόλικη δόση χιούμορ ο φίλος της Ένωσης. «Έγινα ΑΕΚ στην εφηβεία μου. Μεγάλωσα στον Καναδά αλλά περνούσα τα καλοκαίρια μου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις Τζιτζιφιές. Ο πατέρας μου έχει καταγωγή από τη Σμύρνη και η μητέρα μου είναι Πόντια. Μεγαλώνοντας βρήκα κάτι περισσότερο από τη νίκη και την ήττα. Βρήκα την ιδέα της ΑΕΚ. Η ομάδα αυτή είναι η σύνδεσή μου με το παρελθόν και τις ρίζες μου. Έχοντας αποκτήσει πλέον παιδιά αυτό μεγάλωσε ακόμη περισσότερο μέσα μου. Αυτοί που βίωσαν την καταστροφή και την προσφυγιά δεν ζουν πια. Η μόνη σύνδεση που μπορεί να έχει ένα παιδί με το παρελθόν αυτό, είναι η ΑΕΚ. Κάθε μέρα που ξυπνάω στη γειτονιά μου, στις Τζιτζιφιές, βλέπω προσφυγικά σπίτια. Σε ένα από αυτά γεννήθηκε ο πατέρας μου. Οπότε η ΑΕΚ είναι πέρα από τα όρια του ποδοσφαίρου για εμένα», σημείωσε ο darkside_R21 για το τι σημαίνει η ΑΕΚ για εκείνον.

Συνομιλώντας μαζί του, δεν θα μπορούσε η κουβέντα να μην πάει και στον ποδοσφαιρικό του ήρωα. «Ο Ντέμης Νικολαΐδης», απαντάει σχεδόν αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη. «Ο Ντέμης ήταν παιχταράς, ΑΕΚτζής, ενσάρκωνε στην εφηβεία μου την ιδέα της ΑΕΚ. Δεν μπορώ να βάλω σε λόγια αυτό. Ήταν ένας παίκτης που είχε σεβασμό στον αντίπαλο. Δεν πανηγύριζε ποτέ προκλητικά. Ήταν η ΑΕΚ σε χρόνια δύσκολα μακριά από τους τίτλους. Για εμένα και για χιλιάδες άλλους».

«Προσπαθώ να πηγαίνω συχνά στο γήπεδο. Δεν έχω διαρκείας. Μου αρέσει όλη αυτή η ατμόσφαιρα που υπάρχει στο νέο γήπεδο. Υπάρχει πολύς κόσμος στην Νέα Φιλαδέλφεια 2-3 ώρες πριν τον αγώνα. Είναι κάτι πολύ όμορφο», σημείωσε ο darkside_R21 για τις επισκέψεις του στην OPAP Arena.

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε αν πιστεύει ότι η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα: «Ναι. Θέλει κι ερώτημα; In Mattias we trust»