Αργύρης Γιαννίκης: Πού είναι σήμερα ο Έλληνας προπονητής του οποίου το συμβόλαιο με την ΑΕΚ ολοκληρωνόταν το φετινό καλοκαίρι

Αργύρης Γιαννίκης

i

©Intime

Αργύρης Γιαννίκης: Πού είναι σήμερα ο Έλληνας προπονητής του οποίου το συμβόλαιο με την ΑΕΚ ολοκληρωνόταν το φετινό καλοκαίρι

Κώστας Τόπας 11:25 - 10.03.2024

Που βρίσκεται σήμερα ο Αργύρης Γιαννίκης, του οποίου το συμβόλαιο με την ΑΕΚ ολοκληρωνόταν το φετινό καλοκαίρι.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Αργύρης Γιαννίκης επέστρεψε στους πάγκους για λογαριασμό της Μόναχο 1860.  Ο 43χρονος τεχνικός συμφώνησε με τη γερμανική ομάδα για συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Ανυπομονώ πραγματικά για το έργο και να γνωρίσω την ομάδα, το επιτελείο και τους φιλάθλου. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε τους επόμενους μήνες. Είμαι πεπεισμένος ότι μαζί θα πετύχουμε τους στόχους μας», είχε πει στις πρώτες του δηλώσεις ο άλλοτε τεχνικός της ΑΕΚ.

Ο γεννημένος στη Νυρεμβέργη, Έλληνας διαδέχθηκε τον Μαυρίκιο Γιακομπάτσι, ο οποίος απολύθηκε από τον γερμανικό σύλλογος στις αρχές Δεκεμβρίου, και τον προπονητή της U21, Φρανκ Σμόλερ, ο οποίος υπηρέτησε ως προσωρινός τεχνικός. Προτού αναλάβει ο Αργύρης Γιαννίκης, η πρώην ομάδα της Bundesliga, είχε κατρακυλήσει στη 15η θέση της τρίτης κατηγορίας πρωταθλήματος και «φλέρταρε» με την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Το αντίκτυπο του Αργύρη Γιαννίκη στη Μόναχο 1860 ήταν άμεσο, καθώς τα «λιοντάρια» έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί οκτώ αγώνων στο πρωτάθλημα. Αλλά στις 2 Μαρτίου ήρθε η πρώτη ήττα για τον 43χρονο τεχνικό, καθώς η ομάδα του «λύγησε» από την Ουλμ με 1-0. Μετά από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, ήρθε και η δεύτερη ήττα για τη Μόναχο 1860, αυτή τη φορά από τη δεύτερη στη βαθμολογία, Ντιναμό Δρέσδης με 2-1.

Εως τώρα, ο απολογισμός του άλλοτε τεχνικού της ΑΕΚ σε αυτά τα δέκα παιχνίδια είναι πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, έχοντας συγκεντρώσει 18 βαθμούς, από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της γερμανικής ομάδας, ούσα 13η στο πρωτάθλημα. Η Μόναχο 1860 είναι η πέμπτη ομάδα μετά την Εσεν, την Ααλεν, τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΚ στην καριέρα του 43χρονου Έλληνα προπονητή, του οποίου το συμβόλαιο με την Ένωση ολοκληρωνόταν το φετινό καλοκαίρι.