Ο Αλμέιδα έχει δυο σημαντικά κενά για να καλύψει στην μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα έχει δυο σημαντικά κενά για να καλύψει στην μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 09:08 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 10.03.2024

Οι απουσίες που έχει η ΑΕΚ στην μεσοεπιθετική γραμμή για το σημερινό παιχνίδι με την Λαμία, βάζουν αγωνιστικούς γρίφους στον Αλμέιδα

Μπορεί ένα ματς απέναντι στην Λαμία, έστω και εκτός έδρας, να μην δημιουργεί ανάλογη αγωνιστική συνθήκη για την ΑΕΚ σε σχέση μ' ένα ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο δεδομένα για τον Ματίας Αλμέιδα, όλα τα παιχνίδια πλέον, προσεγγίζονται ως "τελικοί". Τίποτε λιγότερο. Ενώ μια ομάδα που παίζει ελεύθερα, χωρίς άγχος και τίποτα να χάσει, είναι πάντα επικίνδυνη.

Η ΑΕΚ θα μπει στα ματς τίτλου, με τους ίδιους που πλέον ξέρουν καλά την δουλειά, συν Λιούμπι, Πόνσε
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

12:32 - 09.03.2024

Η ΑΕΚ θα μπει στα ματς τίτλου, με τους ίδιους που πλέον ξέρουν καλά την δουλειά, συν Λιούμπι, Πόνσε

Είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για την ΑΕΚ, το γεγονός πως μπαίνει σ' αυτά τα Play Offs, με το ίδιο ρόστερ που πέρασε και πέρυσι και βγήκε κερδισμένο απ' αυτή την διαδικασία, συν δυο πολύ ποιοτικές προσθήκες. Γράφει ο Κώστας Τσίλης.

Άλλωστε το μακρύ απουσιολόγιο που κρατά και πάλι στα χέρια του ο Αλμέιδα, δυσκολεύει αρκετά την συνθήκη του σημερινού ματς στην Λαμία. Ειδικά από την στιγμή που οι όλες οι απουσίες έχουν μαζευτεί στην μεσοεπιθετική γραμμή. Πρακτικά μάλιστα, ο Αργεντινός τεχνικός καλείται να καλύψει δυο πολύ σημαντικά κενά στη σημερινή ενδεκάδα. Αυτό που αφήνει πίσω από τον φορ, η τιμωρία του Στίβεν Τσούμπερ. Και το κενό στο αριστερό άκρο της επίθεσης, που έχουν αφήσει οι απουσίες λόγω τραυματισμών του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς αλλά και του Νορντίν Άμραμπατ.

Για την θέση πίσω και κοντά στον φορ, ο Αλμέιδα έχει επιλογές. Την προηγούμενη Κυριακή στο Κλεάνθης Βικελίδης χρησιμοποίησε τον Πέτρο Μάνταλο. Και πιθανότατα αυτή να είναι και η ισχυρότερη υποψηφιότητα και για σήμερα. Υπάρχει βεβαίως και η επιλογή του Σέρχιο Αραούχο, τυπικά και του Ροντόλφο Πισάρο. Ακόμα και ο Ορμπελίν Πινέδα μπορεί να παίξει με μεγάλη ευκολία ως δεκάρι και κοντά στον φορ.

Όμως το πιθανότερο είναι πως ο Μεξικανός μέσος θα επιστρατευτεί για να καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Κάτι που είχε γίνει πολλές φορές κατά την διάρκεια της περυσινής σεζόν, ελάχιστες όμως στην φετινή. Κάτι που ίσως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για μια επιλογή έκπληξη από τον Αλμέιδα.