Με στόχο τη νίκη η ΑΕΚ - Για την έκπληξη η Λαμία

Λαμία - ΑΕΚ

i

©Intime

Με στόχο τη νίκη η ΑΕΚ - Για την έκπληξη η Λαμία

Στέλιος Βαρδάκης 10:09 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:44 - 10.03.2024

Η Λαμία φιλοξενεί την ΑΕΚ στο ματς που ανοίγει την αυλαία της 1ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Σήμερα (10.03) στις 17:00 η Λαμία φιλοξενεί την ΑΕΚ στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος» σε ένα ματς το οποίο ανοίγει την αυλαία της 1ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από το COSMOTE SPORTS 1.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο καθώς όπως ανακοίνωσε η ΔΕΑΒ το γήπεδο της ομάδας της Φθιώτιδας δεν πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος, όσον αφορά το θέμα των νέων καμερών. Και αυτό γιατί δεν λειτουργούν πλήρως οι κάμερες του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας, όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΕΑΒ.

Στα αγωνιστικά, ο Ματίας Αλμέιδα έχει πολλές απουσίες κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ο Αργεντινός κόουτς, καλείται να καλύψει δυο πολύ σημαντικά κενά στη σημερινή ενδεκάδα. Αυτό που αφήνει πίσω από τον φορ, η τιμωρία του Στίβεν Τσούμπερ. Και το κενό στο αριστερό άκρο της επίθεσης, που έχουν αφήσει οι απουσίες λόγω τραυματισμών του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς αλλά και του Νορντίν Άμραμπατ.

Για την θέση πίσω και κοντά στον φορ, ο Αλμέιδα έχει επιλογές. Την προηγούμενη Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» χρησιμοποίησε τον Πέτρο Μάνταλο. Και πιθανότατα αυτή να είναι και η ισχυρότερη υποψηφιότητα και για σήμερα. Υπάρχει βεβαίως και η επιλογή του Σέρχιο Αραούχο, τυπικά και του Ροντόλφο Πισάρο. Ακόμα και ο Ορμπελίν Πινέδα μπορεί να παίξει με μεγάλη ευκολία ως δεκάρι και κοντά στον φορ.

Όμως το πιθανότερο είναι πως ο Μεξικανός μέσος θα επιστρατευτεί για να καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Κάτι που είχε γίνει πολλές φορές κατά την διάρκεια της περυσινής σεζόν, ελάχιστες όμως στην φετινή. Κάτι που ίσως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για μια επιλογή έκπληξη από τον Αλμέιδα.

Από τη άλλη, για την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, το σημερινό ματς χαρακτηρίζεται ιστορικό καθώς συμμετέχει για πρώτη φορά σε ματς για τα playoffs του πρωταθλήματος.

Αλμέιδα: «Δεν υπήρχε φάουλ, δεν ήταν καν πέναλτι του Άρη, δεν μπορούμε να κρύψουμε τον ήλιο με το δάχτυλο»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:00 - 09.03.2024

Αλμέιδα: «Δεν υπήρχε φάουλ, δεν ήταν καν πέναλτι του Άρη, δεν μπορούμε να κρύψουμε τον ήλιο με το δάχτυλο»

«Χείμαρρος» ήταν ο Αλμέιδα και για όσα έγιναν στο ματς της ΑΕΚ με τον Άρη για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά και για την διακοπή του πρωταθλήματος για τρεις εβδομάδες

Ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Κυριάκου Παπαδόπουλου ο οποίος είναι τιμωρημένος, ωστόσο επιστρέφουν οι Σιμόν, Σίντκλεϊ και Ομάρ Σαντάνα οι οποίοι αναμένεται να πάρουν και θέση στη βασική ενδεκάδα.

Με δεδομένη την απουσία του Παπαδόπουλου η λογική λέει ότι ο Βόκολος θα κατεβάσει την ομάδα του με 4αδα στην άμυνα και όχι με 3αδα όπως είχε κάνει στο τελευταίο ματς κόντρα στην Ένωση αλλά και σε αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ.