Το μοναδικό γκολ του Σαβίνι και η ωριμότητα του Ίβιτς

Μίρκο Σαβίνι

i

©intime

Το μοναδικό γκολ του Σαβίνι και η ωριμότητα του Ίβιτς

Μάνος Τσαλγατίδης 13:56 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:56 - 10.03.2024

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη το 2010 είχε δύο σημαντικά σημεία αναφοράς.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν πραγματικά λίγα πράγματα να θυμούνται από την παρουσία του Ιταλού αμυντικού Μίρκο Σαβίνι στην Τούμπα. Ένα από αυτά είναι το γκολ που πέτυχε εναντίον του Άρη στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής των Play Offs της σεζόν 2009-10, που είχε διεξαχθεί στις 2 Μαΐου του 2010.

Ο Ιταλός αμυντικός ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 36ο λεπτό σφραγίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι, ενώ 12 λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα όμορφο γκολ του Ιβιτς με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι (στο 3΄ ο Πάμπλο Γκαρσία είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ).

Πρέπει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το μοναδικό τέρμα του Σαβίνι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ την οποία φόρεσε από τον Ιούλιο του 2009 έως και τον Αύγουστο του 2011.

Με εκείνη τη νίκη ο Δικέφαλος έβαλε τις βάσεις για την πρωτιά στην ειδική κατάκτηση και την εξασφάλιση της συμμετοχής του στα προκριματικά του Champions League, έχοντας αναδειχθεί την πρώτη αγωνιστική ισόπαλος χωρίς γκολ στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ.

Στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης ο Βλάνταν Ιβιτς (από το 5΄ είχε χρεωθεί με κίτρινη κάρτα) αντικαταστάθηκε από τον Φιλομένο και ο Φερνάντο Σάντος εξήγησε στις δηλώσεις του το λόγο της αλλαγής: «Ο Ίβιτς ζήτησε αλλαγή γιατί, σε αυτά τα είκοσι λεπτά μέχρι να βγει, ο διαιτητής (Γιώργος Σταθόπουλος) του έλεγε «πρόσεχε, πρόσεχε θα σε αποβάλλω!

Ο Ίβιτς έδειξε ωριμότητα, που ζήτησε αλλαγή, αφού είδε τι γινόταν. Εκνευρίζομαι που οι διαιτητές δεν υπερασπίζονται καθόλου τους δικούς μου ποδοσφαιριστές. Ο Βιεϊρίνια δέχτηκε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στην αρχή του παιχνιδιού και ο διαιτητής δεν τιμώρησε τον αντίπαλό του».