Όπως κάθε φορά από την αρχή της σεζόν, οι εθνικές είναι «πονοκέφαλος» για τον Αλμέιδα

Ματίας Αλμέιδα

i

©Intime

Όπως κάθε φορά από την αρχή της σεζόν, οι εθνικές είναι «πονοκέφαλος» για τον Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 08:30 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:32 - 19.03.2024

Συνολικά εννέα ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν φύγει από τα Σπάτα για υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες και αυτό είναι ένα δύσκολο πρόβλημα που ο Αλμέιδα το αντιμετωπίζει από την αρχή της σεζόν

Μπορεί αυτή την φορά οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που έφυγαν από τα Σπάτα για να ενσωματωθούν με τις εθνικές τους ομάδες, να μην έφτασαν τους 12, όπως είχε συμβεί τον περασμένο Νοέμβρη. Αλλά ακόμα και οι εννέα διεθνείς που από σήμερα έχουν βάλει το όνομά τους στο απουσιολόγιο του Ματίας Αλμέιδα, δεν είναι και λίγοι. Ειδικά για το χρονικό σημείο που έχει φτάσει η σεζόν, αλλά και για το γεγονός πως η πλειοψηφία τους, συνιστούν βασικές επιλογές του Αργεντινού τεχνικού.

Από την σημερινή προπόνηση στα Σπάτα, την πρώτη μετά το διήμερο ρεπό, απουσίαζαν ο Πέτρος Μάνταλος, ο Γιώργος Αθανασιάδης και ο Λάζαρος Ρότα, που είναι στην εθνική Ελλάδας, ο Ορμπελίν Πινέδα, ο Λιβάι Γκαρσία και ο Άλεξ Κάλενς που πέρασαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για Μεξικό, Τρινιντάντ και Περού αντίστοιχα, ο Ντομαγκόι Βίντα που πήγε στην Κροατία, ο Νταμιάν Σιμάνσκι στην Πολωνία και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στην Σερβία. Μάλιστα για τον τελευταίο υπήρχε μια αμφιβολία, καθότι προερχόταν από τραυματισμό. Όμως αφενός ήθελε πολύ να δώσει το παρών, αφετέρου κρίθηκε πως είναι απολύτως καλά και δεν υπάρχει κανένα ρίσκο.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι μια καθόλου εύκολη συνθήκη, η απουσία τόσων πολλών ποδοσφαιριστών. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που ο Αλμέιδα το αντιμετωπίζει και έχει χρειαστεί να το διαχειριστεί πολλές φορές από την αρχή της σεζόν. Και κάποιες φορές με κόστος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως μεταξύ σοβαρού και αστείου, αυτό που έλεγε στην κουβέντα με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ τον περασμένο Γενάρη, ήταν πως του χρόνου θα ήθελε "να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους διεθνείς".

Προφανώς και στην πραγματικότητα ο Αλμέιδα και θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους διεθνείς και είναι χαρούμενος και περήφανος για τους παίκτες του που κερδίζουν κλήσεις στις εθνικές ομάδες. Από την άλλη μεριά είναι αλήθεια αυτό που και ο ίδιος ο Αργεντινός τεχνικός έχει επισημάνει, πως η ΑΕΚ είναι σταθερά από την αρχή της σεζόν η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς. Και ως εκ τούτου, δημιουργείται μια δύσκολη στην διαχείριση συνθήκη.