Η δεδομένη αναζήτηση της ΑΕΚ για δεξί μπακ και η περίπτωση Μπάλντοκ

Ο Μπάλντοκ

i

© Intime

Η δεδομένη αναζήτηση της ΑΕΚ για δεξί μπακ και η περίπτωση Μπάλντοκ

Κώστας Τσίλης 13:00 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 18.03.2024

Η ΑΕΚ ήδη έχει βγει στην αγορά για να βρει δεξί μπακ για το καλοκαίρι και όλα τα δεδομένα για την υπόθεση του Μπάλντοκ

Οι "μάχες" που έρχονται για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος, προφανώς και είναι η πρώτιστη προτεραιότητα για ολόκληρο τον οργανισμό της ΑΕΚ. Άλλωστε πλέον πρόκειται για ένα διάστημα 45 ημερών, στις οποίες θα κριθούν τα πάντα για τον τίτλο. Από την άλλη μεριά, ο σχεδιασμός για την ομάδα της επόμενης σεζόν, είναι μια διαδικασία δυναμική και αδιάκοπη.

Μια διαδικασία που έτσι κι αλλιώς λειτουργεί παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι. Άλλωστε δεδομένα είναι κάτι που βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε εξέλιξη. Μάλιστα υπάρχουν αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί. Όπως για παράδειγμα την αναζήτηση στην μεταγραφική αγορά, για ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας.

Το συμβόλαιο του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ λήγει στο τέλος της σεζόν. Και με τα τωρινά δεδομένα, για τα οποία θα πρέπει να γίνει συγκλονιστική ανατροπή προκειμένου να αλλάξουν, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της ΑΕΚ για να ανανεωθεί. Ενδεχομένως ούτε και από την πλευρά του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

Η ΑΕΚ έχει βγει εδώ και πολύ καιρό στην αγορά και "κοσκινίζει" περιπτώσεις δεξιών μπακ. Τον περασμένο Δεκέμβρη η Ένωση είχε "ψαχτεί" για του Ματζόκι. Αλλά η εμπλοκή της Νάπολι, στην οποία μάλιστα τελικά κατέληξε ο Ιταλός μπακ, δεν άφησε και πολλά περιθώρια στην ΑΕΚ. Όμως αυτή η ιστορία φανερώνει και το που έχει βάλει τον πήχη η Ένωση σ' αυτή την αναζήτηση.

Ακόμα και το περασμένο καλοκαίρι, η ΑΕΚ πάλι έκανε προσπάθεια για να αποκτήσει δεξί μπακ. Κτύπησε την πόρτα της Σέφιλντ για τον Τζορζ Μπάλντοκ. ο οποίος μάλιστα έμπαινε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Και ήταν κάτι που τότε επιβεβαίωνε επίσημα και η ΑΕΚ. Όμως οι τρελές οικονομικές απαιτήσεις της Σέφιλντ, χάλασαν τότε την υπόθεση.

Κάποιος φυσικά θα μπορούσε να σκεφτεί πως αφού πέρυσι το καλοκαίρι η ΑΕΚ πήγε στην επιλογή του Μπάλντοκ για την θέση του δεξιού μπακ, το ενδιαφέρον θα μπορούσε ακόμα να είναι "ζωντανό". Ειδικά από την στιγμή που πλέον ο 31χρονος διεθνής ακραίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και η υπόθεση θεωρητικά θα είναι πιο εύκολη. Όμως η πραγματικότητα είναι πως το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Μπάλντοκ, έχει ατονήσει και μάλιστα πολύ.

Φυσικά παραμένει στην λίστα της ΑΕΚ, Αλλά έχει υποχωρήσει σημαντικά. Στην ΑΕΚ φαίνεται πως κοιτούν προς άλλες κατευθύνσεις και εξετάζουν κάποιες άλλες περιπτώσεις δεξιού μπακ. Όμως δεδομένα η συγκεκριμένη θέση, θα αποτελέσει μια από τις πρώτες μεταγραφικές προτεραιότητες για την ΑΕΚ, το προσεχές καλοκαίρι.