Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Αλέγκρι: Το αβέβαιο μέλλον του στη Γιουβέντους και τα «πυρά» από τους οπαδούς

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

i

©Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Αλέγκρι: Το αβέβαιο μέλλον του στη Γιουβέντους και τα «πυρά» από τους οπαδούς

Κώστας Τόπας 14:48 - 20.03.2024

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δέχεται έντονη κριτική τόσο από τον ιταλικό Τύπο όσο κι από τους οπαδούς της Γιουβέντους, με αποτέλεσμα το μέλλον του στον πάγκο της «Γηραιάς Κυρίας» μόνο σίγουρο να μην είναι...

Κρίση στη Γιουβέντους. Αν και η ομάδα με επικεφαλής τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εκπληρώνει τον στόχο της σεζόν, την πρόκριση στο επόμενο Champions League, τα τελευταία αποτελέσματα έχουν δημιουργήσει κλίμα έντασης στο Τορίνο. Ο Ιταλός τεχνικός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και παρότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025, αρκετά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ήδη οι «μπιανκονέρι» αναζητούν αντικαταστάτη. Φυσικά, η «Γηραιά Κυρία» θα έπρεπε να του πληρώσει μια... γερή αποζημίωση εάν αποφασίσει να σπάσει το συμβόλαιό του.

Είναι αυτονόητο ότι ο Αλέγκρι είναι ένας θρύλος της Γιουβέντους. Με 410 παιχνίδια επικεφαλής της ομάδας, τον ξεπερνά μόνο ο Τραπατόνι (596). Ωστόσο, το μόνο βέβαιο είναι ότι το μέλλον του στον πάγκο των «μπιανκονέρι» είναι στον «αέρα». Η ομάδα του Τορίνο φτάνει στη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων στην τρίτη θέση της Serie A, οκτώ βαθμούς μπροστά από την πέμπτη, Ρόμα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

Στα χαρτιά, τα αποτελέσματα δεν φαίνονται άσχημα και η εξασφάλιση της παρουσίας τους στην επόμενη διοργάνωση του Champions League δεν θα ήταν πολύ περίπλοκη υπόθεση, ακόμη περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι η Ιταλία έχει πολλές επιλογές για να πάρει μια επιπλέον θέση για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι ότι η Γιουβέντους κατάφερε να κερδίσει μόνο ένα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος , προσθέτοντας τρεις ισοπαλίες και μία ήττα στα υπόλοιπα. Μόνο έξι από τους τελευταίους 15 πιθανούς βαθμούς. Κάπως «φτωχοί» αριθμοί για ένα από τα μεγαθήρια της Serie A.

«Κάντε μου μια πιο έξυπνη ερώτηση»

Στον τελευταίο αγώνα, το 0-0 κόντρα στην Τζένοα, οι οπαδοί αποδοκίμασαν την ομάδα με σφυρίγματα κατά το ημίχρονο αλλά και στο φινάλε της αναμέτρησης. Οι «tifosi» και ο Τύπος ασκούν έντονη κριτική στον Αλέγκρι για το 3-5-2 που χρησιμοποιεί. Αρκετά ιταλικά ΜΜΕ προτείνουν να συμπεριλάβει στην ενδεκάδα του τους Βλάχοβιτς, Κιέζα και Κιν, αλλά οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές φαίνεται πως δεν έχουν θέση όλοι μαζί στο αγαπημένο σχηματισμό του Αλέγκρι.

Ο Ιταλός τεχνικός, κουρασμένος να τον ανακρίνουν, δεν δίστασε να μιλήσει σε έντονο ύφος με δημοσιογράφο του Sky Italia. «Είμαι προπονητής και δεν κρίνω τη δουλειά των δημοσιογράφων. Ξέρεις να είσαι προπονητής; Δεν ξέρω πώς να είμαι δημοσιογράφος. Κάνε μου μια πιο έξυπνη ερώτηση και θα σου απαντήσω», ήταν τα λόγια του Αλέγκρι.

Οι τρεις υποψήφιοι

Αν και το διοικητικό συμβούλιο ξεκαθαρίζει ότι ο Αλέγκρι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 και θα συνεχίσει να ηγείται της ομάδας, η «Gazzetta Dello Sport» αποκάλυψε τους τρεις υποψήφιους που θα κατάφερναν να τελειώσουν πρόωρα τον χρόνο του στο «Juventus Stadium»: Ο λόγος για τους Τιάγκο Μότα (Μπολόνια), Ραφαέλε Παλαντίνο (Μόντσα) και Βιτσέντσο Ιταλιάνο (Φιορεντίνα), όλοι προπονητές από τη Serie A.

Ωστόσο, για να αναλάβει κάποιος από αυτούς πριν από το καλοκαίρι του 2025, η Γιουβέντους θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, ή να καταλήξει σε συμφωνία με τον Ιταλό τεχνικό. Σύμφωνα με την «Tuttosport», ο σύλλογος του Τορίνο θα πρέπει να πληρώσει τον Αλέγκρι και το επιτελείο του 20 εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρώσει τη συνεργασία τους.