Ο Ντάνι Άλβες ζητά να αφεθεί ελεύθερος: «Πιστεύω στη δικαιοσύνη, δεν πρόκειται να το σκάσω»

Ντάνι Άλβες

i

prTscr

Ο Ντάνι Άλβες ζητά να αφεθεί ελεύθερος: «Πιστεύω στη δικαιοσύνη, δεν πρόκειται να το σκάσω»

Κώστας Τόπας 12:48 - 19.03.2024

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης διεξήγαγε ακρόαση για να αποφασίσει εάν θα αποφυλακιστεί προσωρινά ο Ντάνι Άλβες που καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση για βιασμό γυναίκας.

Το πρωί της Τρίτης (19/03) ο πρώην παίκτης της ΜπαρτσελόναΝτάνι Άλβες, ζήτησε από το Δικαστήριο της Βαρκελώνης να τον αφήσει ελεύθερο εν αναμονή της τελικής ποινής που τον καταδίκασε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό μιας γυναίκας σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης: «Πιστεύω στη δικαιοσύνη. Δεν πρόκειται να το σκάσω», είπε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος.

Το 21ο τμήμα του Δικαστηρίου της Βαρκελώνης διεξήγαγε ακρόαση για να αποφασίσει εάν θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερος ο Ντάνι Άλβες, αίτημα στο οποίο αντιτάχθηκε η Εισαγγελία, η οποία πιστεύει ότι ο κίνδυνος φυγής του κατηγορουμένου παραμένει, δεδομένης της οικονομικής του ικανότητας και του υψηλού επιβληθεί ποινή.

Στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο Άλβες παρενέβη μέσω τηλεδιάσκεψης από τη φυλακή Μπράιανς 2, όπου βρισκόταν σε προσωρινή κράτηση για περισσότερο από ένα χρόνο, και διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι σκοπεύει να «φθάσει στο τέλος» σε αυτή την υπόθεση, επειδή πιστεύει στη δικαιοσύνη.

Η έφεση του δικηγόρου του Ντάνι Άλβες

Ο δικηγόρος του Άλβες, Ινές Γκουαρδιόλα, υπέβαλε στις 8 Μαρτίου έφεση κατά της ποινής του Δικαστηρίου της Βαρκελώνης, εκτός από το αίτημα να διεξαχθεί ακρόαση για να επιλυθεί η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος μέχρι να υπάρξει οριστική ποινή.

Ο 41χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στα πρόθυρα να εκτίσει το ένα τέταρτο της ποινής του, κάτι που θα του επέτρεπε να αρχίσει να υποβάλλει αιτήσεις για άδειες φυλάκισης.

Η Εισαγγελία αντιτίθεται στην προσωρινή αποφυλάκιση του Ντάνι Άλβες

Η Εισαγγελία αντιτάχθηκε στην αποφυλάκιση του Ντάνι Άλβες, κατανοώντας ότι ο κίνδυνος φυγής παραμένει, δεδομένης της οικονομικής του ικανότητας και της υψηλής ποινής που επιβλήθηκε.

Το Δικαστήριο θα αποφασίσει σύντομα εάν θα αφήσει ελεύθερο τον Άλβες, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας (TSJC) έχει στο τραπέζι τις προσφυγές που έχουν ασκήσει η Εισαγγελία, η ιδιωτική δίωξη που άσκησε το θύμα και η υπεράσπιση κατά της ποινής που τον εξέδωσε. καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση.