Ο Γκουντογκάν μόλις υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα αλλά μπορεί να μείνει ελεύθερος σε δύο μήνες!

Ιλκάι Γκουντογκάν

i

PrtScr

Ο Γκουντογκάν μόλις υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα αλλά μπορεί να μείνει ελεύθερος σε δύο μήνες!

Κώστας Τόπας 13:04 - 26.06.2023

Η μεταγραφή του Ιλκάι Γκουντογκάν στη Μπαρτσελόνα ανακοινώθηκε την Δευτέρα (26/06), αλλά θα μπορούσε να φύγει ως ελεύθερος από τον σύλλογο σε μόλις δύο μήνες!

Υπήρχαν εικασίες για εβδομάδες για το μέλλον του Ιλκάι Γκουντογάν, ακόμη και πριν βοηθήσει τη Μάντσεστερ Σίτι να κερδίσει το τρεμπ με τις κατακτήσεις των Champions League, Premier League και Κυπέλλου Αγγλίας.

Με τη λήξη του συμβολαίου του έγινε περισσότερο αναμενόμενο ότι ο 32χρονος Γερμανός μέσος θα αποχωρούσε από το «Έτιχαντ», παρά το γεγονός ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε εκφράσει ουκ ολίγες φορές την άποψή του για να τον διατηρήσει στο ρόστερ των Πολιτών.

Η Άρσεναλ ήθελε απεγνωσμένα να τον δελεάσει στο «Εμιρέϊτς», αλλά τελικά ο Γκουντογκάν αποφάσισε να φτιάξει βαλίτσες για Ισπανία και La Liga, προκειμένου να ενταχθεί στους πρωταθλητές Ισπανίας.

Ο Γερμανός μέσος υπέγραψε διετές συμβόλαιο, με οψιόν επέκτασης για ακόμα ένα έτος, με τους πρωταθλητές Ισπανίας κι αναμένεται να ενταχθεί τις επόμενες ημέρες στο ρόστερ των Καταλανών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Καταλανών στο συμβόλαιο των δύο πλευρών υπάρχει και ρήτρα αγοράς ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ για όποιον θελήσει να τον αποκτήσει.

Τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα δυσκολεύεται να δηλώσει τις νέες της μεταγραφές, συχνά περιμένει εβδομάδες και αναγκάζεται να πουλήσει παίκτες, πριν το καταφέρει. Και σύμφωνα με το «Athletic», ο Γκουντογκάν έχει μια ενσωματωμένη ρήτρα στο συμβόλαιό του που του επιτρέπει να φύγει χωρίς κόστος, εάν δεν μπορεί να εγγραφεί μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Επιπλέον, θα του καταβληθεί ολόκληρος ο μισθός του πρώτου έτους, ο οποίος θα είναι λίγο πάνω από εννέα εκατομμύρια ευρώ μετά από φόρους. Και όλα αυτά χωρίς να καταγράψει ούτε ένα λεπτό με τη φανέλα των πρωταθλητών Ισπανίας.

Το ρεπορτάζ εξηγεί ότι η Σίτι πίστευε ότι ο Γερμανός αστέρας θα είχε υπογράψει για να μείνει μαζί της αν τους πρόσφεραν περισσότερο από ένα χρόνο εγγύηση. Είναι ενδιαφέρον ότι στον 32χρονο μέσο προσφέρθηκαν επίσης περισσότερα χρήματα από όσα έβαλαν στο τραπέζι τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Σίτι προκειμένου να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία. Η Σαουδική Pro League ηγείται από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της χώρας αφού ανέλαβε τους τέσσερις μεγαλύτερους συλλόγους του πρωταθλήματος.

Έχουν ήδη υπογράψει πολλούς παίκτες υψηλού προφίλ αυτό το καλοκαίρι και ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο θα μπορούσε να είναι το επόμενο αστέρι που θα μετακομίσει στην Σαουδική Αραβία.