Τα είδε όλα αλλά νίκησε τους Χατζηδιάκο και Παυλίδη η Γουεστ Χαμ

Τα είδε όλα αλλά νίκησε τους Χατζηδιάκο και Παυλίδη η Γουεστ Χαμ

Sportal newsroom 00:01 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:01 - 12.05.2023

Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο η Γουεστ Χαμ νίκησε την Αλκμάαρ με σκορ 2-1 και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Μπορεί η Άλκμααρ να προηγήθηκε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου μέσα στο Λονδίνο, όμως η Γουέστ Χαμ είχε τις απαντήσεις και κατάφερε να επιβληθεί στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό με σκορ 2-1. 

Τα «σφυριά» ξεπέρασαν το σοκ του γκολ που δέχθηκαν, είδαν τους Μπενχαρά και Αντόνιο να απαντούν στον Ρέιντερς και πάνε στην Ολλανδία την επόμενη εβδομάδα με στόχο να διαφυλάξουν το υπέρ τους 2-1 και να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να απειλήσουν αμφότερες τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Οι φάσεις έλειψαν, η κατοχή ήταν υπέρ των φιλοξενούμενων με 66-34, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα από τους διαιτητές και δεν έδειχναν απόλυτα συγκεντρωμένοι. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ρέιντερς να βάλει την Αλκμάαρ μπροστά στο σκορ. Η ομάδα της Ολλανδίας βγήκε σε γρήγορη αντεπίθεση στο 41' ο Ρέιντερς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και χωρίς να το σκεφτεί σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα των «σφυριών».

Το γκολ αυτό πάγωσε τους φίλους των γηπεδούχων, που μέχρι εκείνη την ώρα είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Άγγλοι ήταν πιο αποφασισμένοι και πίεσαν προκειμένου να ισοφαρίσουν. Στο 67ο λεπτό ο Μπενχραμά με πέναλτι έφερε το σκορ στα ίσια, ενώ εννιά λεπτά αργότερα, ο Αντόνιο σε μια φάση διαρκείας κατάφερε να δώσει προβάδισμα στα «σφυριά» που πίεζαν ασφυκτικά για το γκολ της νίκης.

Όσο κι αν προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά την ομάδα της Αγγλίας, που με το 2-1 πήρε προβάδισμα για την πρόκριση. 

Να σημειωθεί ότι στην ενδεκάδα της Άλκμααρ βρέθηκαν τόσο ο Χατζηδιάκος, όσο και ο Παυλίδης. 

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Κέρερ, Ζουμά, Ράις, Αγκέρντ, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Πακετά, Μπενραχμά (90' Φορνάλς), Μπόουεν, Αντόνιο (79' Ινγκς)

ΑΛΚΜΑΑΡ: Ράιαν, Σουγκαβάρα, Μπέκεμα, Χατζηδιάκος, Ντε Βιτ, Κλάσι, Μέινανς, Ρέιντερς, Όντγκααρντ (68' Λάχντο), Παυλίδης, Φαν Μπρεντερόντε (80' Μιχάιλοβιτς)