Νέος αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας ο Κιλιάν Εμπαπέ

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Intime

Νέος αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας ο Κιλιάν Εμπαπέ

Ο Ντιντιέ Ντεσάν αποφάσισε πως ο Κιλιάν Εμπαπέ θα φορά το περιβραχιόνιο των «τρικολόρ» μετά την απόσυρση του Ούγκο Γιορίς από την Εθνική Γαλλίας.

O Κιλιάν Εμπαπέ είναι ο νέος αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας. Ο Ντιντιέ Ντεσάν μετά την απόσυρση του Ούγκο Γιορίς από τους «τρικολόρ» αποφάσισε να δώσει το περιβραχιόνιο στον 24χρονο σταρ. 

Ο Γάλλος προπονητής είχε και τον Αντουάν Γκριεζμάν στο μυαλό αλλά κατέληξε στο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν για αρχηγό των «μπλε». Ο Κιλιάν Εμπαπέ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Μουντιάλ του Κατάρ και ήταν ο απόλυτος ηγέτης των «τρικολόρ». 

Θυμίζουμε ότι ο 24χρονος επιθετικός έγινε ο κορυφαίος σκόρερ σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου με 4 γκολ (είχε πετύχει και ένα γκολ στο 4-2 επί της Κροατίας το 2018) αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Ζινεντίν Ζιντάν, Πελέ, Τζεφ Χερστ και Βαβά που σταμάτησαν στα τρία γκολ σε τελικούς Μουντιάλ. 

Ο Κιλιάν Εμπαπέ μετρά 66 συμμετοχές και έχει ήδη 36 γκολ, όντας ο έκτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας από τόσο νεαρή ηλικία (πρώτος είναι ο Ολιβιέ Ζιρού με 53).

Ο αγώνας με την Ολλανδία στο «Σταντ ντε Φρανς» την Παρασκευή (24/5, 21:45) για τα προκριματικά του Euro 2024 (για τον όμιλο στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδος) θα είναι ο πρώτος που ο Κιλιάν Εμπαπέ θα φορέσει το περιβραχιόνιο των «τρικολόρ».