Παίκτης της Γουέστ Χαμ ο Μαγκουάιρ!

Χάρι Μαγκουάιρ

Παίκτης της Γουέστ Χαμ ο Μαγκουάιρ!

Ιάσονας Τσίλης 08:29 - 10.08.2023

Στη Γουέστ Χαμ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χάρι Μαγκουάιρ, με τα «σφυριά» να έρχονται σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του.

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε η Γουέστ Χαμ, κάνοντας δικό της τον Χάρι Μαγκουάιρ. Η μεταγραφή του απ' τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόστισε περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ. Αποτελεί την πρώτη επίσημη φετινή τους μεταγραφή, με τον Γουόρντ Πράους να είναι ένα βήμα απ' το να γίνει η δεύτερη.

Η συμφωνία αυτή είναι συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές, καθώς τα «σφυριά» ενισχύονται στα μετόπισθεν και παράλληλα οι «κόκκινοι διάβολοι»... ξεφορτώνονται τον Άγγλο στόπερ.

Άλλωστε ο Έρικ Τεν Χαχ είχε σταματήσει να τον εμπιστεύεται και να τον υπολογίζει, πράγμα που έδειξε καθαιρώντας τον από αρχηγό και βάζοντας στη θέση του, τον Μπρούνο Φερνάντες.

Ο Μαγκουάιρ επιθυμούσε και ο ίδιος την αποχώρηση του απ' το σύλλογο, καθώς ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, προκειμένου να έχει περισσότερες πιθανότητες να βρίσκεται στις επιλογές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για το EURO 2024.

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας μάλιστα, είχε δηλώσει «Αναπόφευκτα δεν είναι μια κατάσταση που μπορεί να συνεχιστεί για πάντα», αναφερόμενος στον Χάρι Μαγκουάιρ και τη συνεχή απουσία του από την ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν.

Θυμίζουμε ότι, οι «κόκκινοι διάβολοι» τον απέκτησαν το καλοκαίρι του 2019 από τη Λέστερ, έναντι 80 εκατομμυρίων λιρών το 2019, κάνοντας τον τότε, τον πιο ακριβοπληρωμένο αμυντικό στον κόσμο.

Ο Μαγκουάιρ κάθε άλλο παρά δικαίωσε τις προσδοκίες με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η παρουσία του ήταν απογοητευτική και τα λάθη του γίνονταν το ένα μετά το άλλο. Στις τάξεις των οπαδών υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια και η αποχώρηση του απ' το σύλλογο ήταν η μόνη λύση για να ξαναβρούν τον εαυτό τους και οι δύο πλευρές.

Βρήκε τον αντικαταστάτη του Ράις η Γουέστ Χαμ: Παίρνει τον Έντσον Άλβαρες με 40 εκατ. ευρώ από τον Άγιαξ
PREMIER LEAGUE

21:30 - 07.08.2023

Βρήκε τον αντικαταστάτη του Ράις η Γουέστ Χαμ: Παίρνει τον Έντσον Άλβαρες με 40 εκατ. ευρώ από τον Άγιαξ

Τον παίκτη που αναζητούσε για να καλύψει το μεγάλο κενό στον άξονα, μετά την αποχώρηση του αρχηγού της, Ντέκλαν Ράις, φαίνεται πως βρίσκει η Γουέστ Χαμ, αφού συμφώνησε με τον Άγιαξ για τον Άλβαρες.

Στα έξι χρόνια του ως παίκτης των 20 φορές πρωταθλητών Αγγλίας, είχε 175 συμμετοχές, ενώ πέτυχε επτά γκολ.