Ο πρώην γενικός διευθυντής της Γουίμπλεντον κατηγορείται για σεξιστικά και επιθετικά σχόλια σε γυναίκα συνάδερφό του

Ο πρώην γενικός διευθυντής της Γουίμπλεντον κατηγορείται για σεξιστικά και επιθετικά σχόλια σε γυναίκα συνάδερφό του

Δημήτρης Χούπης 14:48 - 29.11.2023

Ο πρώην γενικός διευθυντής της αγγλικής Γουίμπλεντον, Ντάνι Μακλίν κατηγορείται από την FA για σεξιστικά και επιθετικά σχόλια εις βάρος μιας γυναίκας συναδέρφου του.

Σε μπελάδες με τον νόμο έχει μπει ο Ντάνι Μακλίν, ο πρώην γενικός διευθυντής της Γουίμπλεντον. Συγκεκριμένα έχει κατηγορηθεί για σεξιστικά και επιθετικά σχόλια εις βάρος συναδέρφου του, κάτι που τον ανάγκασε και στην παραίτησή του από την αγγλική ομάδα. 

Μετά από έρευνα της Ομοσπονδίας, ο Μακλίν κατηγορείται για παραβίαση του κανονισμού E3 για ανάρμοστη συμπεριφορά, την περίοδο που ήταν στην ομάδα της League Two και έχει να απολογηθεί μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

«Ο Ντάνι Μακλίν έχει κατηγορηθεί με την παραβίαση του κανονισμού της FA E3 για ανάρμοστη συμπεριφορά, όσο ήταν υπάλληλος στη Γουίμπλεντον. Εικάζεται ότι ο Ντάνι Μακλίν έχει παραβιάσει τον κανονισμό, χρησιμοποιώντας προσβλητικά και/ή επιθετικά ή/και απειλητικά σχόλια προς μία γυναίκα υπάλληλο της Γουίμπλεντον», ανέφερε μεταξύ άλλων μία ανακοίνωση της ομοσπονδίας. 

Θέση για το περιστατικό είχε πάρει και η ίδια η ομάδα, η οποία σε ανακοίνωσή της είχε υποστηρίξει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές. 

«Η AFC Wimbledon προσπαθεί να είναι υπεύθυνη, χωρίς αποκλεισμούς και διοικούμενη από οπαδούς (το 75% της ομάδας ανήκει σε οπαδούς). Ως εκ τούτου, παίρνει πολύ σοβαρά την υποχρέωσή της να κάνει το σωστό καθώς και το καθήκον της για μέριμνα προς τους εργαζόμενους και τους φιλάθλους. Συμπεριφορά όπως αυτή που υποτίθεται δεν ήταν και δεν είναι ανεκτή, ούτε είναι αντιπροσωπευτική της κουλτούρας της AFC Wimbledon. Μόλις λάβαμε γνώση του θέματος, ενεργήσαμε κατάλληλα σύμφωνα με τις ευθύνες και τις αξίες μας για να το επιλύσουμε γρήγορα. Για νομικούς λόγους δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα», έγραφε συγκεκριμένα.