Γράφει ιστορία με τα απίθανα παπούτσια του ο Έκονγκ!

Ουίλιαμ Τροστ Έκονγκ

i

©intime

Γράφει ιστορία με τα απίθανα παπούτσια του ο Έκονγκ!

Ο Νιγηριανός κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Ουίλιαμ Τροστ Έκονγκ θα αγωνιστεί στο Copa Africa με παπούτσια που... σχεδόν τρώγονται!

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά το μυαλό του Ουίλιαμ Τροστ Έκονγκ δεν είναι στην Τούμπας.

Ο Νιγηριανός κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου ξεκινά την πορεία του στο Copa Africa με τη πατρίδα του και στοχεύει να φτάσει έως τον τελικό προκειμένου να κατακτήσει το τρόπαιο όντας ένας εκ των αρχηγών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 14/1 η Νιγηρία μπαίνει στον θεσμό, καθώς στις 16:00 αντιμετωπίζει την Ισημερινή Γουινέα για την 1η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του AFCON 2023.

Όσον αφορά τον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ, τα ρεπορτάζ από την πατρίδα του αναφέρουν πως όχι μόνο θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα, αλλά θα φοράει στο μπράτσο του και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι τα παπούτσια που θα φορέσει ο διεθνής στόπερ του Δικεφάλου. Πιο συγκεκριμένα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια θα είναι φτιαγμένα από ζαχαροκάλαμο, υπολείμματα καλαμποκιού, μπαμπού και διάφορα άλλα ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως ο Ουίλιαμ Τροστ Έκογκ είναι ένας ποδοσφαιριστής με ιδιαίτερες ευαισθησίες αναφορικά με το περιβάλλον και τη προστασία αυτού.

Άλλωστε, πρόσφατα έκανε μια μεγάλη δενδροφύτευση στη Νιγηρία, ενώ οι ευαισθησίες του δεν σταματούν μόνο στα θέματα του περιβάλλοντος, αφού πριν μερικούς μήνες βρέθηκε στον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να ενημερωθεί για τη κατάσταση των πληγέντων από τις πλημμύρες σε Θεσσαλία και Μαγνησία τονίζοντας πως και ο ίδιος θα βοηθήσει όσο μπορεί.