Και επίσημα προπονητής στην Καϊζερσλάουτερν ο Γραμμόζης

Δημήτρης Γραμμόζης

i

©Kaiserslautern

Και επίσημα προπονητής στην Καϊζερσλάουτερν ο Γραμμόζης

Κώστας Τσιακλής 14:21 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 03.12.2023

Η Καϊζερσλάουτερν ανακοίνωσε την πρόσληψη του Δημήτρη Γραμμόζη στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Ο Δημήτρης Γραμμόζης επιστρέφει στους πάγκους μετά από ένα περίπου ενιάμηνο. Ο Έλληνας προπονητής ανακοινώθηκε την Κυριακή (03/12) από την Καϊζερσλάουτερν και θα αναλάβει άμεσα τα καθήκοντα του.

Ο Γραμμόζης παίρνει την ομάδα στην 13η θέση με 18 βαθμούς έπειτα από 15 αγωνιστικές και καλείται να βρει τον τρόπο προκειμένου να την ανεβάσει αισθητά βαθμολογικά ώστε να αποφύγει τις περιπέτειες. Ο 45χρονος έχει εμπειρία από τη Γερμανία αφού διετέλεσε προπονητής επίσης σε Σάλκε, Ντάρμσταντ και Μπόχουμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε αγωνιστεί στην Καϊζερσλάουτερν από το 2000 μέχρι το 2005 και είχε καταγράψει τρία γκολ και 11 ασίστ σε 117 συμμετοχές.

Η τελευταία του ομάδα ήταν η Σάλκε, στην οποία βρισκόταν από τον Μάρτιο του 2021 μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Σε 38 αγώνες ο Γραμμόζης είχε απολογισμό 15 νίκες, 6 ισοπαλίες και 17 ήττες. Τη σεζόν 2020-21 ο Γραμμόζης δεν μπόρεσε να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό της από την Bundesliga.

Η ανακοίνωση της Καϊζερσλάουτερν: 

«1. Η Καϊζερσλάουτερν κάλυψε την κενή θέση του προπονητή: Ο Δημήτριος Γραμμόζης θα αναλάβει προπονητής των "Κόκκινων Διαβόλων" με άμεση ισχύ. Ο Δημήτριος Γραμμόζης, ο οποίος φόρεσε τα παπούτσια για την Καϊζερσλάουτερν από το 2000 έως το 2005, είναι ο νέος προπονητής της Betzenberg. Μαζί με τον βοηθό προπονητή, Σβεν Πίπενμπροκ, θα αναλάβει τη θέση του προπονητή με άμεση ισχύ και θα διευθύνει την πρώτη προπόνηση αυτή την Κυριακή.

Ο Γραμμόζης ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Μπόχουμ το 2013 και ξεκίνησε αμέσως την προπονητική του καριέρα εκεί στους νέους. Μετακόμισε από τον σημερινό σύλλογο της Bundesliga στον τότε σύλλογο της δεύτερης κατηγορίας, Ντάρμσταντ 98, τη σεζόν 2018/19 και ανέλαβε για πρώτη φορά πρώτος προπονητής. Ο γεννημένος στο Βούπερταλ εργάστηκε πρόσφατα για την Σάλκε.

Ο Δημήτριος Γραμμόζης θα παρουσιαστεί επίσημα τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι εναντίον της Νυρεμβέργης για τη φάση των «16» του Κυπέλλου».

Sportal Sunday Live με Βόλος - Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός - ΟΦΗ και όλο το ρεπορτάζ για Μαρτίνεθ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!