Η ΑΕΚ είχε κέφια και όμορφα γκολ στο εύκολο 3-0 επί της Κηφισιάς

Η ΑΕΚ είχε κέφια και όμορφα γκολ στο εύκολο 3-0 επί της Κηφισιάς

Κώστας Τσίλης 21:01 - 11.01.2023 / Ανανεώθηκε: 21:04 - 11.01.2023

Οι παίκτες που μπήκαν στην ενδεκάδα της ΑΕΚ είχαν πολλά κέφια, έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο και κέρδισαν εύκολα με 3-0 και την Κηφισιά και στην ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια

Είναι αλήθεια πως αυτή την ρεβάνς κυπέλλου στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο την Κηφισιά, έκρυβε τον κίνδυνο να την προσεγγίσει η ΑΕΚ με την λογική της αγγαρείας. Κάτι η νίκη με 2-0 στο πρώτο ματς, κάτι το γεγονός πως ήταν μετά από ντέρμπι και πριν από ματς πρωταθλήματος, κάτι οι έντεκα αλλαγές στην ενδεκάδα, θα μπορούσαν να διαμορφώσουν αυτές τις συνθήκες… αγγαρείας. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ είδε το ματς ζεστά, έπαιξε χορταστικό ποδόσφαιρο και κέρδισε με 3-0. Σκορ που θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο με βάση τις ευκαιρίες. Αλλά και η Κηφισιά, παίζοντας ανοιχτά, βοήθησε πολύ ώστε να γίνει ένα πολύ καλό ματς.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό για την ΑΕΚ, ήταν πως και τα τρία γκολ που πέτυχε στο ματς, τα πήρε από ποδοσφαιριστές που όχι απλώς δεν είναι οι συνηθισμένοι σκόρερ της, αλλά είναι παιδιά που κυρίως παίζουν στην Β ομάδα. Ο Μουστακόπουλος, που στο 27ο λεπτό με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ, ο Ραντόνια που με προβολή στο 48’ μετά από σέντρα του Ρότα έκανε το 2-0 και ο Μαχαίρας που με εξ επαφής πλασέ από πάσα του Πινέδα διαμόρφωσε το 3-0, είναι παίκτες που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του rotation του Αλμέιδα. Παρόλα αυτά, μπήκαν σ’ αυτό το ματς και βρήκαν δίχτυα.

Βεβαίως είναι γεγονός πως το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, οφείλεται κυρίως στις τρομερές εμπνεύσεις που είχε κατά κύριο λόγο ο Φερνάντες, αλλά και ο Μάνταλος. Οφείλεται επίσης και στο γεγονός πως ο Φαν Βέερτ έψαχνε τις περισσότερες φορές τις συνεργασίες με συμπαίκτες του και τις ασίστ και όχι το γκολ. Ενώ το γεγονός πως το σκορ δεν πήγε πολύ πιο ψηλά, οφείλεται στην αστοχία κυρίως του Τσούμπερ, που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, πήρε δυο πάσες έτοιμο γκολ από τον Φαν Βέερτ, αλλά αστόχησε εξ επαφής.

Πάντως, για να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν έπαιξε ρόλο μόνο το κέφι των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, αλλά και ο τρόπος που έπαιξε η Κηφισιά. Η ομάδα του Πετράκη έπαιξε ανοιχτά, έψαξε ακόμα και το γκολ. Και μάλιστα δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο και δυο στο δεύτερο, ανάγκασε τον Στάνκοβιτς να δείξει αντανακλαστικά για να μην δεχθεί η ΑΕΚ το πρώτο της γκολ στην έδρα της, μετά τις 3 Οκτώβρη.

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Ραντόνια (62’ Ραντόνια), Μουστακόπουλος (78’ Κοσίδης), Φερνάντες, Τσούμπερ (65’ Μαχαίρας), Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Φαν Βέερτ.

Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης): Αγριμάκης, Ποζατζίδης, Να, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Καλλέργης (70’ Παυλάκης), Προβυδάκης (79’ Παναγιώτου), Παπασάββας (55’ Πέϊος), Γκίνη, Τετέι (70’ Πρίτσας), Ταλάλ (55’ Κουιρικίδης)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ παρά το γεγονός πως το πρώτο ματς είχε λήξει με νίκη 2-0 και παρότι είχε μια ενδεκάδα αλλαγμένη στο σύνολό της, σε σχέση με το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, έβγαλε και ενέργεια και τεράστια διάθεση να παίξει μπάλα. Και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, καθώς η ΑΕΚ δεν το είδε το παιχνίδι σαν αγγαρεία, αλλά μπήκε για να το παίξει και μάλιστα δυνατά και καλά.

MVP

Ο Πάολο Φερνάντες μπορεί να μην έβαλε το όνομα του στην στατιστική της νίκης με 3-0. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ότι καλό έκανε η ΑΕΚ και κυρίως ότι θεαματικό, περνούσε από τα πόδια του Ισπανού χαφ, ο οποίος είχε ορισμένες πολύ εντυπωσιακές ενέργειες.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε σε πρόσωπα όλη την ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Ωστόσο διατήρησε και πάλι τον ίδιο σχηματισμό, που όμως αυτή την φορά ήταν πολύ πιο καθαρό 4-2-3-1, με τον Μάνταλο να παίζει πίσω από τον Φαν Βέερτ. Όσο για τον Γιώργο Πετράκη, παρέταξε την Κηφισιά μ’ έναν σχηματισμό 5-2-3.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Αυτό το όμορφο γκολ που πέτυχε ο Γιώργος Μουστακόπουλος, ήταν όχι μόνο το πρώτο του με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, αλλά γενικώς το παρθενικό του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Δεν είχε σκοράρει μέχρι τώρα, ούτε με την Β ομάδα της Ένωσης.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH

Η ΑΕΚ συνεχίζει τα παιχνίδια της στην Opap Arena μέσα στην εβδομάδα. Την Κυριακή(15/1) υποδέχεται τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα. Από την άλλη μεριά η Κηφισιά, για το πρωτάθλημα της Superleague 2, υποδέχεται το Σάββατο (14/1) την Παναχαϊκή